Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Március 24. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: Bajnok Artúr, az MTI tudósítója jelenti:

Kapcsolat lehet a londoni és a tavalyi brüsszeli terrortámadás között

Kapcsolat lehet a londoni és a tavalyi brüsszeli terrortámadás között

Valamifajta kapcsolat lehet az előző napi londoni merénylet és az egy évvel ezelőtti brüsszeli terrortámadások között

- vélekedett Julian King biztonsági unióért felelős uniós biztos az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottságának (LIBE) csütörtöki ülésén.
"Nem hiszem, hogy puszta véletlen lenne, hogy ez a támadás a brüsszeli robbantások első évfordulóján történt" - mondta King, arról viszont nem beszélt, van-e erre bármi bizonyíték azon kívül, hogy mindkét merényletet március 22-én követték el.

Az uniós biztos kijelentette, a merénylet "az életmódunk, a közös értékeink" ellen irányult, illetve felhívta rá a figyelmet, hogy a támadás elkövetési módja a korábban Nizzában és Berlinben is látott mintát követi.

"A terrorfenyegetettség továbbra is rendkívül magas Európában" - közölte King. Bár a kockázatot lehetetlen nullára csökkenteni, Európa azonban nem fogja hagyni, hogy a terroristák győzzenek - szögezte le, az uniós tagállami hatóságok közötti együttműködés fontosságát hangsúlyozva.

A merénylő szerdán London belvárosában először autójával a gyalogosok közé hajtott, majd megpróbált bejutni a parlament épületébe, megölve a kaput őrző járőrök egyikét. Rátámadt egy másik rendőrre is, de ekkor lelőtték. A merényletnek három halálos áldozata és húsznál több sebesültje volt. A támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.