Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. November 25. 05:00, péntek | Helyi
Forrás: TMÖ, fotó: Ótos Réka

A jövőben is terveznek útfelújításokat

A jövőben is terveznek útfelújításokat

Gáncs István a Paksi Atomerőmű fejlesztését emelte ki, amely kapcsán fontos a környező települések megfelelő infrastrukturális hátterének megteremtése.

A hazai forrásból finanszírozott Komplex Útfelújítási Programban szereplő valamennyi Tolna megyei út elkészült, köztük a szerdán ünnepélyesen átadott 63-as és 6233-as számú utak közel 26 kilométer hosszan megújult szakaszai is. Horváth István, a térség országgyűlési képviselője az útfelújítás kedvező hatásait hangsúlyozta, ugyanakkor az óvatos közlekedés fontosságára is felhívta a figyelmet.
A képviselő szerint mindenki örül az új, minőségi útszakaszoknak, azonban sokan nem mérik fel reálisan a közlekedési viszonyokat és gyorsabban vezetnek, ezáltal a balesetek is gyakrabban fordulnak elő. Márpedig az emberi élet nem pótolható a materiális javakkal, ezért fő a felelős közlekedés – jelentette ki.
A felújítások célja, hogy az eddig rendkívül rossz állapotban lévő utak biztonságossá váljanak, és a környék települései elérhetőek legyenek. Az országgyűlési képviselők fontosnak tartották, hogy a megye útjainak rendbetételével gondoskodjanak választópolgáraikról. Ahol még szükséges, ott elvégzik a felújítást – húzta alá Horváth István.
Gáncs István a Paksi Atomerőmű fejlesztését emelte ki, amely kapcsán fontos a környező települések megfelelő infrastrukturális hátterének megteremtése. A beruházás komoly jelentőséggel bír Paks környékén, így rendkívül lényeges, milyen utakon közlekedhetnek.
A település vezetői évek óta tervezték az utakból adódó problémák megoldását, amelyben a megyei honatyák segítettek végül – fejezte ki köszönetét a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.