Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Április 29. 15:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

A legtöbb élelmiszert igazolatlan eredet, vagy átcímkézés miatt foglalják le

A legtöbb élelmiszert igazolatlan eredet, vagy átcímkézés miatt foglalják le

Egy nemzetközi akció tapasztalata szerint Magyarországon leginkább az élelmiszerek igazolatlan eredete, illetve átcímkézés miatt foglalnak le árut a vám- és pénzügyőrök.

Leopold Róbert a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában azt mondta, eddig ebben az évben 7 ezer liter alkoholt és 105 tonna élelmiszert foglaltak le, az áru mennyisége azonban évről évre változik.

Felhívta a figyelmet arra, hogy ezek a termékek bizonytalan eredetűek, nem tudni, hogy mivel kezelték őket. Az átcímkézéssel jellemzően a szavatossági idő lejártát akarják eltüntetni, ezért a komoly egészségkárosító hatásuk lehet.

Elmondta még, hogy az OPSON nevű nemzetközi akcióban világszerte 65 ország vett részt, a razziát az Europol kontrollálja az unión belül, Magyarországon a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, valamint a hamisítás elleni szervezet is közre működik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére