Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Október 28. 08:24, péntek | Helyi
Forrás: MTI, fotó: vecseshirek.hu

A Paksi Atomerőműnél javult az üzemeltetés biztonsága a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szerint

A Paksi Atomerőműnél javult az üzemeltetés biztonsága a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szerint

Javult a Paksi Atomerőműnél az üzemeltetés biztonsága a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) most zárult nemzetközi vizsgálata szerint - tájékoztatta az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. az MTI-t szerdán.

A NAÜ szakértői utóvizsgálat keretében azt értékelték, hogy a 2014-ben végrehajtott úgynevezett OSART vizsgálat nyomán történt-e előrehaladás a magyar atomerőműnél. A közlemény szerint a vizsgálócsoport vezetője, Fuming Jiang, a NAÜ vezető nukleáris biztonsági szakembere megállapította, hogy a paksi erőműnél hatékonyan kezelték a nemzetközi szervezet OSART vizsgálata keretében 2014-ben tett javaslatokat. A közlemény szerint az ajánlások teljeskörű megvalósítása még folyamatban van, de egyértelműen kijelenthető, hogy a NAÜ ajánlásainak és javaslatainak felhasználásával tovább javult az üzemeltetés biztonsága. Hamvas István, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója értékelése szerint "újabb nemzetközi vizsgálat igazolja, hogy a Paksi Atomerőmű működésének biztonsága kiemelkedő, a társaság munkavállalóinak biztonság iránti elkötelezettsége és kultúrája elismerésre méltó". A vizsgálócsoport átadta az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezetősége részére az utóvizsgálatról szóló előzetes jelentést. Az atomerőmű vezetőségének és az Országos Atomenergia Hivatalnak lehetősége van a jelentéstervezettel kapcsolatban tényszerű észrevételeket tenni, amelyeket a NAÜ megvizsgál. A végleges jelentést a NAÜ körülbelül három hónap elteltével adja át a magyar kormánynak - ismertetik a közleményben. Az OSART missziók célja az üzemeltetés biztonságának javítása azáltal, hogy objektíven értékeli a biztonsági teljesítményt a NAÜ biztonsági normái alapján, valamint ajánlásokat és javaslatokat tesznek a lehetséges fejlődésre. Az utóvizsgálat az OSART program alapvető része, amelyre általában a vizsgálatot követő második évben kerül sor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a