Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Május 02. 11:02, hétfő | Belföld
Forrás: Juhász Melinda

A váratlan kihívásokra készíti fel az IPOSZ a szakembereket

A váratlan kihívásokra készíti fel az IPOSZ a szakembereket

Újabb ingyenes képzést szervezett az IPOSZ az építőipari tervezők, kivitelezők, építőiparban jártas szakemberek számára

Idén már második alkalommal szervezett az IPOSZ, a GINOP-5.3.5-18-2019-00155 pályázati program segítségével ingyenes képzést az az építőipari tervezők, kivitelezők, építőiparban jártas szakemberek részére. A képzés a Keszthelyi Ipartestület székházában kapott helyet, amelyet sajtótájékoztató előzött meg. Nagy Bálint, Keszthely polgármestere köszöntő beszédében elmondta, a keszthelyi térségben is nagyon nagy igény van a szakemberekre, a modernizációra, valamint a fejlesztési, képzési lehetőségek biztosítására. Hozzátette, az elmúlt időszakban azon voltak Nádler Józseffel, a Keszthelyi Ipartestület elnökével, hogy az önkormányzat és a testület között egy jó együttműködés alakuljon ki, ezt tervezik a továbbiakban is erősíteni, hiszen enélkül, nem tudnának valódi közös eredményeket, közös sikereket elérni.

Németh László, az IPOSZ elnöke, az Ajka-Devecser És Térsége Ipartestület elnöke elmondta, a digitalizáció ma már mindenhol jelen van, a mezőgazdasági termelés automatizálásától az űrkutatásig. Az építőipar sem kivétel. Azt tapasztalták, hogy az élethosszig tartó tanulásban az iparosok úgy tudnak részt venni, hogy annak a lehetőségét az IPOSZ megteremti. Ezért folyamatosan pályáznak, és ennek köszönhetően tudnak - a különböző szakemberek számára - az alapvető számítástechnikai ismeretektől a legidőszerűbb, legújabb technikai megoldásokig szinte mindent oktatni. A jelenlegi pályázatnak a kedvezményezettje az Ajka-Devecser és Vidéke Ipartestület. Konzorciumi partnere: Ipartestületek Országos Szövetsége, IPOSZ. A szerződött támogatás összege: 49 800 000 Ft. A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A GINOP pályázatok a konvergencia régióban tudnak megvalósulni, ezért az ország minden térségéből vártak jelentkezőket. A messziről érkező szakemberek számára mind az ellátást, mind pedig a szállást biztosították. A jelenlegi képzést hat workshop követi majd, amelynek helyszínéről és pontos időpontjáról a www.iposz.hu weboldalon vagy a helyi ipartestületeknél lehet tájékozódni.

Címkék: IPOSZ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.