Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Február 15. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A Volán társaságok átalakításáról tárgyalt a Nemzeti vagyonkezelő

A Volán társaságok átalakításáról tárgyalt a Nemzeti vagyonkezelő

A szakszervezetek bevonásával egyeztetett a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tegnap a Volán portfólió átalakításának előrehaladása kapcsán. Az egyeztetés központi kérdései az állami tulajdonban lévő Volán társaságok részvényeinek apportálása valamint a társaságok bérfejlesztési lehetőségei voltak. Az MNV Zrt. a jelenleginél hatékonyabb struktúra megteremtéséhez szükséges új irányok kijelölésében számít a szakszervezetek aktív közreműködésére.

A szakszervezetekkel történő egyeztetéseket Dr. Fónagy János kormánybiztos támogatásával még 2012-ben Márton Péter, akkori társasági portfólióért felelős főigazgató (2012. dec. 19-től vezérigazgató) kezdeményezte annak érdekében, hogy a jelentős szakmai tapasztalatokkal bíró szakszervezetek, képviselve a munkavállalói érdekeket, operatívan bekapcsolódjanak a munkába és javaslataikkal segítsék a strukturális átalakítás zökkenőmentes lebonyolítását.

Dr. Simon Zoltán társaságokért felelős igazgató hangsúlyozta, az átalakítás célja a volán társaságok likviditási problémáinak kezelése, a hosszútávon fenntartható, hatékony működés kialakítása, a versenyképesség növelése valamint a hosszú távon motivált kollektíva kialakítása. Így amennyiben a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsban 2013. évre ajánlás születik az állami és közalkalmazotti szektorban dolgozók jövedelmének rendezéséről, abban az esetben az MNV Zrt. is egyetért azzal, hogy a Volánok vezetői is tárgyalásokat kezdjenek a munkavállalói oldallal. Az igazgató kiemelte, hogy „az esetleges jövedelemfejlesztési döntésnél két szempontot kívánnak érvényesíteni: a közösségi közlekedés működési színvonalának fenntartását és a régiós átalakításra tekintettel a foglalkoztatottsági szint minél magasabb szinten tartását.”

Az egyeztetésen a résztvevő felek megállapodtak arról, hogy a jövőben az MNV Zrt. koordinálásával, havi rendszerességgel megrendezésre kerülő Szakszervezeti Fórumon egyeztetnek majd a várható lépések tartalmáról minden érintett részvételével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.