Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2011. Október 08. 01:31, szombat | Sport
Forrás: F1Ferrari.hu

Alonso motiváltan várja a hátralévő öt futamot

Alonso motiváltan várja a hátralévő öt futamot

A Ferrari spanyol versenyzője, Fernando Alonso elmondta, ugyanúgy állnak hozzá a hátralévő versenyekhez, mintha az döntene a világbajnoki címről.

Először az újságírók azon kérdésére válaszolt Alonso, hogy mi motiválja még az idei évben.

"Azt hiszem, még ha ez az első alkalom is, hogy már matematikai esély sincs a világbajnoki címre, már legalább ez elmúlt három vagy négy versenyen nem fűztünk nagy reményeket a cím megszerzésére. Szóval ez nem egy drámai változás a hétvégére való felkészülésünket tekintve. Mindig motiváltnak érzem magam, mert ha egy formula-1-es versenyző vagy, ez azt jelenti, hogy egy versenyképes versenyző vagy: nem szeretem, ha megelőznek, én szeretek másokat előzni. Nem szeretek a rajtrács harmadik vagy negyedik sorában lenni, a pole pozícióban akarok lenni, és ez az ami mindig motivál arra, hogy jobban nyomjam. Most is hasonló a helyzet, nyerni akarok és a pole pozícióban lenni. Tudom, hogy valószínűleg jelenleg ez nem lehetséges az aktuális teljesítményünknek köszönhetően, de mindig reménykedned kell abban, hogy meg tudod csinálni. A hátralévő öt versenyen megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani, és a lehető legmagasabb pozícióban célba érni."

Ami célokat illet a szezon hátralévő részére, Alonso elmondta, hogy a konstruktőri második hely az igazi cél, és egy futamgyőzelemnek is nagyon örülne.

"A bajnokságban úgy gondolom, hogy a legfontosabb dolog, hogy megszerezzük a második helyet a McLarenek előtt a konstruktőri versenyben. Ez nagyon nehéz lesz, de erre törekszünk. Az egyéni bajnokságban a második hely még egy lehetőség, de nem hiszem, hogy egy második, harmadik vagy ötödik hely sokat változtatna a dolgokon, mert egy pár hónap után teljesen megfeledkezel erről. Hogy őszinte legyek, inkább megnyernék egy versenyt a hátralévő öt futamból, mint hogy a második helyen végezzek a bajnokságban. Remélhetőleg egy vagy két versenyen egy olyan autónk lesz, ami elég versenyképes ahhoz, hogy lehetővé tegye számunkra, hogy a legjobb helyekért csatázzunk. Próbálunk valamit tanulni a jövő évre is azáltal, hogy néhány új alkatrészt kipróbálunk ezeken a versenyeken. De mint ahogy mondtam, versenyképes emberek vagyunk és senkit nem látok boldognak attól a Ferrari garázsában, hogy harmadikok vagy negyedikek vagyunk, míg mások előttünk vannak. A csapatban mindenki úgy koncentrál, mintha ez lenne az utolsó verseny és harcban lennénk a címért. Jól akarunk teljesíteni, és ez az a motiváció, amire szükségünk van."

Arra a kérdésre, hogy a hétvégén megnyeri-e a bajnokságot Vettel, Alonso egyértelműen válaszolt: "A cím már a zsebében van, még akkor is, ha úgy dönt, hogy a vasárnapi versenyt a tévéből nézni. Azt hiszem jobban fogja élvezni ezt a címet, mint a tavalyit, mert sokkal higgadtabb és van ideje kivárni. Képes lesz jobban felkészülni az ünneplésre!"

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 07:25, kedd | Sport

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiára és paralimpiára tervezett ruhakollekcióit

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiai és paralimpiai ruhakollekcióit hétfő este a Várkert Bazárban.

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.