Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Május 04. 08:34, szerda | Helyi
Forrás: bb1.hu

Atomerőmű SE - Sopron KC

Atomerőmű SE - Sopron KC

Schmidt Béla folytatná csapatával a jó hazai sorozatot, Sabáli Balázs szerint egyáltalán nem lefutott a párharc.

A negyeddöntő első mérkőzésén az Atomerőmű hazai pályán fogadja szerdán a Sopron csapatát. A paksiak a harmadik, a soproniak pedig a hatodik helyen végeztek a középszakaszban. A párharc esélyesének a tolnaiak számítanak, hiszen pályaelőnnyel vágnak neki a negyeddöntőnek, a hazai 16-1-es mutatójuk pedig elég meggyőző teljesítmény. Az alapszakaszban kétszer találkoztak egymás ellen a csapatok, és mindkét alkalommal az ASE hagyta el győztesen a pályát. Ennek ellenére Sabáli Balázsék meglepetésre készülnek.

Schmidt Béla, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Az eddigi hazai szereplésünkhöz méltóan szeretnénk játszani. A play-offban a pályahátrányban lévő csapat a párharc elején mindig megpróbál váratlant húzni, és ez által elvenni a pályaelőnyt. Úgy gondolom, hogy a Sopron éppen ezért kezdeményezni fog majd az első mérkőzésen. Nagyon oda kell figyelnünk, és nem szabad abba a hibába esnünk, mint a második alapszakaszbeli találkozónkon ellenük, ahol sikerült egy hatalmas hátrányt összeszednünk a félidőre. Ebben a szakaszban az eddiginél is magasabb szinten kell játszanunk ahhoz, hogy győztesen hagyjuk el a pályát, főleg védekezésben kell minőségit nyújtani. Az elmúlt másfél hetet intenzív edzésekkel töltöttük, úgy érzem, hogy meg van a kellő motiváltságuk a játékosoknak. Szerencsére senki sem sérült, teljes kerettel készülünk.

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Annak ellenére, hogy kétszer kikaptunk a Pakstól az idei szezonban, egyáltalán nem gondolom azt, hogy lefutott lenne a párharc. Sőt, egyértelműen szeretnénk meglepetést okozni. Ehhez az kell, hogy kevesebb hibával játszunk, legyen egy stabil védekezésünk, és támadásban türelmesnek kell lennünk. A rájátszásban már nem fordulhat elő az velünk, hogy egy mérkőzésen belül hullámzó teljesítményt nyújtsunk. Amelyik együttes kevesebbet hibázik, az fog továbbjutni. Ahhoz, hogy ezt elérjük, nyernünk kell idegenben, ami nehéz feladat lesz, de egyáltalán nem tartom lehetetlennek. Bízom benne, hogy mindenki úgy fog felmenni a pályára, hogy átérzi a találkozó súlyát. Mindkét csapatban sok olyan rutinos játékos van, akik már átéltek jó néhány play-off mérkőzést, úgyhogy kíváncsi vagyok, hogy mire fog menni a két keret egymás ellen. Tóth Gergő még nincs 100 %-os állapotban, de az előző mérkőzésekhez hasonlóan holnap is pályára fog lépni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni