Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2016. Június 05. 07:00, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI, fotó: szeretlekmagyarorszag.hu

Az MVM Csoport elkötelezett az atomenergia hosszú távú hasznosítása iránt

Az MVM Csoport elkötelezett az atomenergia hosszú távú hasznosítása iránt

Minden alapot nélkülöz az az állítás, hogy az MVM nem áll ki Paks II. mellett - hangsúlyozta a társaság az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Népszabadság hétfői számában ír arról, hogy az állami tulajdonú villamos művek - a paksi atomerőmű üzemeltetője - nem számít az új blokkok megtérülését biztosító piaci áramárakra.
Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. közölte, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója az MVM Csoport új stratégiájának bemutatásakor a vállalat piaci várakozásait és az arra adandó válaszokat foglalta össze, hangsúlyozottan a 2016-2020 közötti időszakra. Paks II. belépése pedig a jelenlegi tervek szerint ezután következik be.
A 2020 utáni árkörnyezetre az MVM egyik vezetője sem fogalmazott meg prognózist. A 2016-2020 közötti időszakra, illetve a Paks II. beruházás megvalósulását követő időszakra vonatkozó áramár-becslések érdemben nem összevethetőek - közölték.
A közleményben felidézték, az MVM Csoport május 25-én bemutatott stratégiájában kiemelt szerepet játszik a nukleáris energia. Az MVM jövőképe szerint a társaságcsoportnak fenntarthatóan, alacsony karbon intenzitású villamosenergia-termelési alapokon kell működnie, aminek fontos része a nukleáris alapú termelés is.
Az MVM egyetért a Nemzetközi Energia Ügynökséggel, amelynek elemzése szerint a klímavédelmi célok nem teljesíthetők nukleáris termelési kapacitások nélkül. Az MVM Csoport számára kiemelt jelentőségű Magyarország ellátásbiztonsága, amely nukleáris kapacitások nélkül nem biztosítható - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV