Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Május 01. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: teol.hu; Vida Tünde

Az óváros élhetőségét, saját portájuk intimitását féltik a paksiak

Az óváros élhetőségét, saját portájuk intimitását féltik a paksiak

Rendkívül nagy érdeklődés kísérte a Magyarné Nagy Edina képviselő által összehívott lakossági fórumot, amely egy témára – a társasházak építésére fókuszált.

A kérdések, kritikák elsősorban Horváth András főépítész felé záporoztak. Ki higgadtan, tényekre alapozva adta elő véleményét, míg akadtak érzelmektől fűtöttebb hozzászólások is. A kezdés után nem sokkal elhangzott egy-két beszólás, de Süli János polgármester önmérsékletre kérte a jelenlévőket mondván, hogy azért szervezték a fórumot, hogy helyet adjanak a véleményeknek.

Beregnyei Miklós nyitotta a sort, aki egy Bajcsy-Zsilinszky utcában épülő, szerinte túl nagy zsúfoltságot, forgalmaz okozó több lakásos ház felhúzása ellen emelt szót. Azt javasolta a városvezetésnek, hogy hirdessenek egy évre moratóriumot, s az alatt dolgozzák ki az új szabályrendszert annak érdekében, hogy megmaradjon az, ami véleménye szerint az elmúlt évtizedekben jól funkcionált.

Őt követve sorra emelkedtek szólásra a Vörösmarty, a Villany, a Kosár, a Kápolna utcában lakók, akik szerint, ha egy családi ház helyén többlakásos társasház lesz, zsúfolt lesz az utca, nem lesz parkolóhely, nem bírja el a közművek gerincvezetéke a terhelést, házaik, udvaraik pedig elveszítik az eddigi intimitásukat, nem lehet majd „egy gatyában” kimenni az udvarra.

Vida György a Szent János utcából azt panaszolta, hogy a portáját úgy közrefogják a magas társasházak, hogy a nap se süt be. Hasonló gondja van a Kápolna utcában Rujder Andrásnak, akinek a családi házától karnyújtásnyira nőtt ki a földből egy telekhatártól telekhatárig épült társasház. Sőt – mint mondja – szerinte az alap van a telekhatáron, a 15 centis hőszigetelés már az ő portájára nyúlik. A hozzászólók szerint a városvezetésnek mindezt meg kellene akadályozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni