Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Augusztus 17. 10:06, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok

Baltával, késsel támadt egy férfi Tatabányán

Baltával, késsel támadt egy férfi Tatabányán

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt elrendelte a Tatabányai Járásbíróság annak a férfinak a letartóztatását, aki baltával és tapétavágó késsel hadonászott.

Az ügyészség indítványa szerint megalapozott a gyanú arra, hogy férfi augusztus 13-án a tatabányai dohányboltnál ittas állapotban egy négy tagú társasággal kötekedett. Eközben az elkövető egy nőt megütött, aki emiatt a földre esett. Majd azzal fenyegette meg, hogy hozza a baltát és levágja a fejét. Két férfi a nő segítségére kelt, őket az elkövető szintén fejük levágásával fenyegetett. Az elkövető ezután egy kocsiból kivett egy fejszét, és a társaság tagjai felé hadonászott, miközben azt üvöltötte, hogy „most meghaltok!” – közölte az ügyészség közleményében.

Rövid idő elteltével a férfi ismét kiabálni kezdett, ezért többen köré álltak. Az elkövető egy tapétavágó késsel az egyik férfi nyaka irányába vágott, miközben azt kiabálta neki, hogy „most meghalsz”. A sértett férfi a nyaka elé tette kezét védekezésként, ezért a kés azon nyolc napon belül gyógyuló sebet ejtett. A cselekmény azonban alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására.

A megalapozott gyanú szerint az elkövető július 27-én más sértettek sérelmére súlyos testi sértés bűntettének kísérletét és rongálás vétségét is elkövette, erőszakos többszörös visszaesőnek minősül.

Az indítvány tárgyában a Tatabányai Járásbíróság augusztus 15-én ülést tartott, azon az elkövetőt meghallgatta, azt követően meghozott végzésével a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében.

A végzést az ügyész tudomásul vette, az elkövető és védő fellebbezést jelentett be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.