Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Június 13. 11:26, csütörtök | Külföld
Forrás: MTI

Börtönbe került a "földönkívülit" elfogó kínai férfi

Börtönbe került a

A közrend megzavarásáért öt napra börtönbe csukták azt a férfit, aki a hét elején azt állította, hogy elkapott egy földönkívülit.

A kínai interneten csak Li úrként emlegetett, a kelet-kínai Santung tartományban élő férfi a hét elején került a figyelem középpontjába a kezdetektől gyanús története miatt. Azt állította, hogy farmján öt idegen szállt le egy azonosítatlan repülő tárggyal. Közülük egy a területen felállított nyúlcsapda fogságába esett, amely elektromos árammal megrázta, miközben a többi négy visszaszállt az ufóba és elhagyta a helyszínt. Miután Li úr rátalált az idegen élettelen testére, hazavitte és megőrzésre betette a fagyasztójába - olvasható a sina.com internetes hírportálon.
A férfi fényképekkel próbálta alátámasztani történetet, ezeken egy a filmekben ábrázolt sztereotípiákhoz gyanúsan hasonló "földönkívüli" látható. Az internetezők és hírolvasók a fotók láttán rögtön megkérdőjelezték a sztori valóságtartalmát, mondván, a test túlságosan is csináltnak tűnik és "gumiszerű". A helyi rendőrség közleményt adott ki, amely szerint az "idegen" valószínűleg gumiból készült hamisítvány. Miután erről a hatóságok megbizonyosodtak, a közrend megzavarásáért és hamis hírek fabrikálásáért őrizetbe vették a férfit és öt napra börtönbe csukták.
Egy santungi napilapnak nyilatkozva Li beismerte a csalást, és úgy fogalmazott: ufórajongóként azt akarta, hogy a többi ember is elhiggye, léteznek földönkívüliek.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.