Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2016. Október 05. 08:34, szerda | Helyi
Forrás: utanpotlassport.hu

Búcsúzni csak szépen

Búcsúzni csak szépen

A cselgáncsozó Pupp Réka Európa-bajnoki bronzéremmel búcsúzott a junior korosztálytól, és a folytatásban elsősorban a felnőttversenyekre koncentrál.

A spanyolországi Malagában rendezték meg a junior cselgáncs Európa-bajnokságot, amely az idén a korosztály fő versenyének számított. A paksi Atomerőmű SE versenyzője, Pupp Réka a 44 kg-os súlycsoport címvédőjeként érkezett meg Andalúziába, és ezúttal bronzérmet akasztottak a nyakába.

„Szoros mérkőzéssel indult a verseny, hiszen csak aranyponttal tudtam győzni a nyitányon – eleveníti fel a malagai emlékeit a húszéves paksi cselgáncsozó. – Utána a vártnál simább küzdelem következett, majd az elődöntőben alulmaradtam. Egy jukó volt csak a különbség, és az igazsághoz hozzátartozik, hogy a bírók kicsit védték is ukrán ellenfelemet. A bronzéremért hazai versenyzőt kellett legyőznöm, földharc után gyorsan ki tudtam szedni a kezét, így meglett a harmadik hely. Címvédőként az újabb győzelem volt a célom, de egyáltalán nem vagyok csalódott amiatt, hogy bronzérmes lettem, a harmadik helynek is nagyon tudtam örülni.”

Rékának ez a verseny jelentette a búcsút a juniorkorosztálytól. A következő feladat, hogy beleerősödjön a felnőttmezőnybe, így minél több versenyen szeretne indulni, amihez nagy segítséget nyújt a Mol Új Európa Alapítvány támogatása.
MOL Pupp Réka

„Úgy érzem, szépen búcsúztam a junioroktól a bronzéremmel, és korábban is kiemelkedő eredményeket értem el. Jó érzésekkel gondolok vissza erre az időszakra, de tovább kell lépnem. Az U23-as Európa-bajnokságon elindulok az idén, amellett a felnőttversenyekre koncentrálok. Rutint kell még szereznem, és a pörgősebb tempót is fel kell vennem, de úgy érzem, technikailag már a megfelelő szinten állok. Átéltem már hasonlót, amikor az ifjúságiak közül léptem fel a juniorokhoz, de a mostani talán még nagyobb feladat lesz. Bízom benne, hogy ez is jól sikerül, és hasonlóan jó eredményeket érek el a felnőttek között is.”

Réka a kezdetek óta az Atomerőmű SE versenyzője, Pakson Hangyási László és Braun Ákos irányításával készül. Mint mondja, a lehető legjobb helyen van a kiteljesedéshez.

„Nagyon szeretek Pakson élni, imádom a kisvárost és a helyi cselgáncséletet is. Összeszokott közösség a miénk, ahová öröm tartozni, sokan azért is jöttek ide más településekről, mert látják, milyen szakmai munka folyik nálunk. Az edzők felkészültek, és mindent megtesznek a fejlődésünkért.”

A húszéves versenyző a tanulmányait sem hanyagolja el: egyetemre jár, igaz, az élsport mellett a nappali tagozat szóba sem jöhetett.

„Pécsett tanulok testnevelőnek, a levelező szakon havonta egy hetet kell ott töltenem, s ez megoldható az edzések mellett. Össze tudom egyeztetni a kettőt, mindegyiket nagyon fontosnak tartom. Később el tudom magamat képzelni edzőként vagy testnevelőként is, de elsősorban kicsikkel szeretnék foglalkozni, mert velük találom meg igazán a közös hangot.”

A Pupp családba – a mostani esztendőhöz hasonlóan – tavaly is két Európa-bajnoki érem érkezett egyszerre, hiszen amikor Réka a tatamin nyert aranyat, akkor kajakozó húga, Noémi is a csúcsra ért az ifjúságiak között. Az idén Réka bronzérmével szinte egy időben testvére aranyérmet nyert az ifjúsági kajakosok mezőnyében a brandenburgi maratoni világbajnokságon.

„Nem tudom, hogy a kajakosok és a dzsúdósok összebeszélnek-e, hogy mindig ugyanazon a hétvégén rendezik a versenyeket. Persze mi nem bánjuk ezt, mert erőt tudunk meríteni egymás sikereiből, ösztönözzük a másikat, és közösen örülünk az eredményeknek.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 16. 07:53, csütörtök | Bulvár

Rádióhullámokkal működő fegyverrendszert fejleszt a brit kormány

Rádióhullámokkal működő védelmi fegyverrendszer fejlesztéséről számolt be csütörtökön a brit kormány.

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg