Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Április 15. 08:01, péntek | Helyi
Forrás: fotó: ametiszthotel.hu

Dűlőfutás másodszor – Fuss gyönyörű helyeken!

Dűlőfutás másodszor – Fuss gyönyörű helyeken!

Az ország egyik legszebb vidékén, a villányi borvidék szőlőlugasai között kanyarog dombra fel és dombról le a Palkonyai Dűlőfutás útvonala. A rendhagyó sporteseményre nevezőket ajándékok, programok és finom borok is várják.

Embert próbáló emelkedők, festői tájak a szőlők között, jó társaság és az ország egyik legjobb borvidékének kínálata – ez a Palkonyai Dűlőfutás, amire idén is várják a bátor jelentkezőket. A villányi borrégió északi peremén fekvő, egyedi hangulatú falucska már másodszor szervezi meg az eseményt április 23-án. A különleges élményre vágyó futók egy rövidebb, 9,9 km-es és egy hosszabb, 19 km-es táv közül választhatnak, amelyeken több száz méteres szintkülönbség leküzdése is fokozza a kihívás mértékét.

Az útvonalak a szőlők közti dűlőutakon és részben az országos kék túra vonalán haladva megmásszák a Villányi-hegység gerincét, hogy a hegylánc túloldaláról visszafordulva újra megérkezzenek Palkonyára. A helyi pincészetek – a palkonyai Hárságyi, Haraszti, Mokos, Mayer Róbert, valamint a Suta pince és a kisharsányi Vylyan pincészet – jóvoltából útközben és a célban is frissítők várják a futókat. A verseny után, a ’Lassulj be’ program keretében, a pincék különleges borokkal, majd a DIP Trio koncertjével, sötétedéskor fényfestéssel várjuk a sportolókat, akik egyúttal egy tombolasorsoláson is részt vesznek.

A Palkonyai Dűlőfutásra érdemes előzetesen nevezni, hiszen az egyedi dizájnnal rendelkező technikai póló, a befutóérem és az ajándékcsomag csak korlátozott számban áll rendelkezésre. Sőt, aki április 15-ig leadja nevezését a www.dulofutas.hu honlapon, az ötszáz forint kedvezménnyel, mindössze 4000 forintért jelentkezhet erre a nem hétköznapi futóprogramra. Aki most lemarad, teljes áron ugyan, de akár a rajt előtt, a helyszínen is benevezhet.

Bővebb információ kérhető Rechnitzer Szilvia szervezőtől a 06/30/426-2958-as telefonszámon vagy a szervezes@dulofutas.hu címen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni