Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 21. 09:33, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Egy éve lejárt műszakival és több tarifacsomaggal dolgozó áltaxis ellen indult eljárás

Egy éve lejárt műszakival és több tarifacsomaggal dolgozó áltaxis ellen indult eljárás

Egy éve lejárt műszakival, több tarifacsomaggal és engedély nélkül dolgozott taxisként egy férfi, eljárást indítottak ellene - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon csütörtökön.

Azt írták: a taxist március 16-án az Erzsébet téren ellenőrizték a rendőrök. A sárga autón taxijelzés és -rendszám volt, a járművön feltüntették a független szolgáltató feliratot, valamint - a hivatalos áraktól több ponton jelentősen eltérő - díjszabást.

Mint kiderült: az áltaxisnak volt olyan tarifacsomagja, amely 12 200 forintról indult. Az idős sofőr azt mondta a rendőrnek, hogy nem végez személyszállító szolgáltatást, ennek azonban a jármű külső jegyein túl az is ellentmondott, hogy viteldíjkijelző, pénztárgép és POS terminál működött az autóban, illetve több utastájékoztatót is elhelyeztek.

Az ellenőrzésen kiderült, hogy sem a férfi, sem autója nem rendelkezett a taxizáshoz szükséges engedéllyel, a kocsinak ráadásul több mint egy éve lejárt a műszaki engedélye. A férfi azt mondta a rendőröknek: a taxijelzés csak azért van, hogy használhassa a buszsávot.

A férfi a lejárt műszaki miatt helyszíni bírságot kapott, a személyszállító szolgáltatással összefüggő szabályok megszegése miatt közigazgatási eljárás indult ellene, és a helyszínen elvették az autó rendszámát - közölte a rendőrség.

Címkék: rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön