Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Április 12. 15:02, kedd | Belföld
Forrás: mti

Egy kamion tolatása 9 órás lezárást eredményezett az M4-esen - VIDEÓ

Egy kamion tolatása 9 órás lezárást eredményezett az M4-esen - VIDEÓ

Kilencórás pályazár volt a következménye egy kamion tolatásának az M4-es autóúton múlt pénteken, egy másik kamion ugyanis fékezés nélkül csapódott be a szabálytalanul közlekedő, tolató járműbe

- írta a Magyar Közút az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében. A társaság azt kéri, semmiképpen ne a tolatást válasszák a közlekedők, ha véletlenül túlmennek a tervezett kihajtón.

Azt írták: a Magyar Közút forgalomfigyelő kamerája rögzítette, ahogy múlt pénteken az M4-es autóúton, Abony térségében az egyik lehajtón túlment egy kamionos, utána megállt, és lassan elkezdett tolatni. Sokan ki tudták kerülni, de jött egy másik kamion, amely gyakorlatilag fékezés nélkül belecsapódott a szabálytalanul közlekedő, tolató járműbe.

A baleset további autósokat is veszélyes manőverbe sodort és a baleset miatt kilenc órára le kellett zárni a pályát.

A szabálytalanságról készült videót a Magyar Közút hivatalos Instagram-oldalán lehet megnézni.


A Magyar Közút hozzátette: a balesetben a becsapódó kamion vezetőfülkéje szinte a felismerhetetlenségig roncsolódott, ugyanakkor csodával határos módon a vezető könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet. A karambolozó kamionok teljesen elfoglalták a pályát. A baleset 13 óra előtt történt és csak nem sokkal 22 óra előtt fejeződhetett be a roncsok elszállítása és a törmelékek, valamint a kiömlő rakomány, több tonnányi napraforgómag eltakarítása. Az arra közlekedők az abonyi csomóponton keresztül folytathatták útjukat.

A közútkezelő szakemberei az esettel kapcsolatban felhívták a figyelmet arra: nincs az a helyzet, amely indokolná, hogy ekkora szabálytalanságot vállaljon valaki egy autópályán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére