Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Május 18. 10:01, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Egyéves gyerekük mellett rejtegette a drogot a házaspár - Videó

Egyéves gyerekük mellett rejtegette a drogot a házaspár - Videó

Az apát és az anyát lakásukban fogták el a miskolci nyomozók, míg a drogbizniszben alattuk álló díler kezén az utcán kattant a bilincs.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály (KR NNI NBEFO) Miskolci Osztálya kezdett el nyomozni azzal a 37 éves budapesti férfivel szemben, akiről olyan hírek terjedtek, hogy Szerbiából származó drogot raktároz. Az információ valósnak bizonyult, ugyanis amikor az NNI miskolci egysége május 16-án fővárosi lakásában elfogta, közel 50 kilogramm kábítószert találtak nála. A toxikológus szakértő szerint a lefoglalt anyagok közül 39 kiló olyan marihuánát tartalmazott, mely egy prekurzor vegyülettel volt átitatva, így új pszichoaktív anyagnak minősül. Ezen felül 9 kiló hasist azonosított a szakértő, de találtak még a nyomozók amfetamint, valamint kábítószer fóliázására és csomagolására alkalmas gépet is – közölte a rendőrség.

A nyomozás arra is rávilágított, hogy P. Igor abban a lakásban porciózta és árusította a drogot, amiben 23 éves feleségével, valamint 1 éves és 16 éves lányaival együtt élt. Volt, hogy a kábítószert nagy tételben adta tovább a kereskedői hálózatban alatta álló tagoknak. Még saját családjára sem volt tekintettel, a különböző bizniszeket az ő jelenlétükben végezte. Felesége olyan szinten tudott drogügyleteiről, hogy az ő varróhelyiségében, közvetlen egy autóba tehető gyerekülés mellett tárolták a marihuánatömböket.


A pár elfogásának napján ütöttek rajta a nyomozók az egyik díleren is. K. Krisztiánt Budapesten, a Hungária körút és a Szörényi utca kereszteződésében állították meg, mikor szegedi albérletébe tartott hazafele. A 30 éves férfi autójába nem sokkal korábban került bele az a papírdoboz, ami szemeteszsákokba csomagolt drogtömböket rejtett, összesen 5 kilogrammot. Épp olyanokat, amiket a rendőrök P. Igor lakásán találtak. A marihuánával teli pakkok – azt gondolván, hogy a kábítószerkereső kutyák így nem fognak szagot fogni – pirospaprikával voltak beporozva. A csel azonban nem jött be, még kutya sem kellett ahhoz, hogy a nagyértékű zsákmányt a nyomozók lefüleljék.

Az autóban, valamint a lakásban talált és lefoglalt kábítószerrel a KR NNI miskolci nyomozói összesen 50 ezer adag drog piacra kerülését akadályozták meg. Ennek feketepiaci értéke közel 150 millió forint.



A rendőrök ezen felül lefoglaltak két nagyértékű kocsit is.

A miskolci rendőrök mind a három embert jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, és vizsgálják, hogy terhükre róhatók-e más bűncselekmények is. A nő szabadlábon védekezik, míg a két férfit a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezik letartóztatásukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben