Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Április 28. 16:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Egymilliárd forint értékű hamis parfümöt találtak Nagykanizsán

Egymilliárd forint értékű hamis parfümöt találtak Nagykanizsán

Több mint egymilliárd forint értékű hamis parfümöt találtak Nagykanizsán egy Távol-Keletről érkező konténerben - tájékoztatta a NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.

Joó Hilda közölte: egy elektronikai szállítmány elvámolását kérte egy magyar cég a nagykanizsai vámudvarban. A pénzügyőrök a bejelentett termékekből azonban feltűnően keveset találtak, ugyanakkor a konténer hátuljában lévő kartondobozokban különböző ismert márkájú, de hibás feliratú parfümök voltak.

Az előzetes szakértői vélemény szerint a mintegy 40 ezer üveg parfüm mindegyike hamisítvány, amelyeket a védjegytulajdonosok engedélye nélkül hoztak forgalomba.

A több mint egymilliárd forint értékű szállítmányt a NAV lefoglalta.

A közlemény kitér arra is, hogy a hamisított termékek kiszűrése a piacról azért fontos, mert azok a gazdaság szereplőinek jelentős károkat okoznak, a vásárlóknak pedig egészségügyi kockázatot jelentenek.

Címkék: hamis, Nagykanizsa, parfüm

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.