Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. December 17. 11:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Feljelentést tesz a Jobbik az újabb 'Kubatov-videó' alapján

Feljelentést tesz a Jobbik az újabb 'Kubatov-videó' alapján

Feljelentést tesz a Jobbik személyes adattal való visszaélés és választás rendje elleni bűncselekmény miatt Kubatov Gábornak a Fidesz pártigazgatójának vasárnap kiszivárgott "oktatófilmje" alapján - tájékoztatta az MTI-t Németh Zsolt, a Jobbik pécsi országgyűlési képviselője és Novák Előd, a Jobbik alelnöke.

Az ellenzéki politikusok közleményükben úgy fogalmaznak: a vasárnap nyilvánosságra került videó újabb bizonyíték "a Kubatov-listák törvénytelenségére és a Fidesz pártigazgatójának gátlástalanságára".
A Jobbik emellett felszólítja a kormányt, hogy "az újabb botrány árnyékában hagyjon fel a nemzeti konzultációnak nevezett propagandával és adatgyűjtéssel, miután nyilvánvalóvá vált, hogy ki listázza a magyar állampolgárokat, kartonnal és vonalkóddal látva el őket".
Az ellenzéki politikusok szerint Kubatov Gábor "titkos oktatófilmje összhangban van a 2010-ben kiszivárgott hangfelvételekkel, mely szerint a Fidesz elnökségének tudtával folyik az országos adatbázis-építés, amiben azt is nyilvántartják, ki milyen más pártnak a szimpatizánsa. A pécsi eset csak egy része az orwelli valóságnak".
Az internetre a hétvégén kerül felt egy videó arról, hogyan készült fel a Fidesz a 2009-es pécsi időközi polgármester-választásra. Az origo.hu és a hvg.hu szerint a videót Tomanovics Gergely, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium volt munkatársa hozta nyilvánosságra.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.