Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2016. Szeptember 13. 06:00, kedd | Helyi
Forrás: TMKI

Idén is megemlékeztünk szeptember 11 áldozatairól

Idén is megemlékeztünk szeptember 11 áldozatairól

A terroristák által eltérített, majd a New York-i World Trade Center tornyaiba és a Pentagon washingtoni épületébe vezetett repülőgépek összesen csaknem háromezer ember halálát okozták.

Éppen másfél évtizede, 2001. szeptember 11-én érte addig nem látott mértékű terrortámadás az Egyesült Államokat. A terroristák által eltérített, majd a New York-i World Trade Center tornyaiba és a Pentagon washingtoni épületébe vezetett repülőgépek összesen csaknem háromezer ember halálát okozták.

Az emberek kimentését és a tűzoltást végzők közül is odavesztek több mint négyszázan, köztük 343 tűzoltó is hősi halált halt. Rájuk emlékeztek vasárnap a magyar bajtársak a tűzoltójárművek szirénáinak egy perces megszólaltatásával, hazai idő szerint 14 óra 46 perckor, abban az órában és percben, amikor másfél évtizeddel ezelőtt az első repülőgép becsapódott a Világkereskedelmi Központ északi tornyába.

Az eddigi másfél évtized hagyományait követve a tűzoltójárművek vasárnap országszerte kiálltak a szertárakból, és pontban 14.46-kor kapcsolták be szirénáikat. Az egy percen át tartó hangos megemlékezéssel rótták le tiszteletüket a magyar tűzoltók a 2001. szeptember 11-én elhunyt amerikai bajtársaik, illetve a terrortámadás valamennyi áldozata előtt. A New York-i tűzoltóság kétszáz tűzoltóegységet vezényelt az összeomlott ikertornyok lángjainak elfojtására és a romok alatt rekedtek kimenekítésére, azonban a katasztrófában 343 tűzoltó is életét veszítette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.