Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2016. Május 26. 07:43, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Illegális bevándorlás - a migráció intenzitása nem csökkent

Illegális bevándorlás - a migráció intenzitása nem csökkent

Az európai migrációs helyzet több tekintetben változott, de intenzitása nem csökkent - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Bakondi György kiemelte, a görögországi események, az idomeni tábor kiürítésének megkezdése sokakat arra ösztönzött, hogy - más görög táborok helyett - továbbinduljanak, és eljussanak Szerbiába, onnan pedig a magyar határra.

Emiatt az eddigi határőrizeti intézkedések mellett azon a néhány szakaszon is hamarosan befejeződik a kerítés építése, ahol korábban - a nehéz terepviszonyok miatt - csak gyorstelepítésű drótakadály volt - tette hozzá.

A belbiztonsági főtanácsadó megjegyezte, hogy az Európai Unió különböző fórumain továbbra is inkább a befogadással és az integrációval foglalkoznak. Bakondi György szerint viszont két fontos kérdés nem jelenik meg kellő súllyal: a külső határőrizet megerősítése, valamint a külső határokon megjelenő tömeges illegális migráció szűrése, ellenőrzése.

Emellett szintén kevés szó esik a repatriálásról, a különböző táborokban lévők esetleges hazajuttatásáról - hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.