Városlista
2024. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2011. Október 02. 14:29, vasárnap | Kék hírek
Forrás: OrientPress

Illegális pálinkaárusok nyomában a NAV

Illegális pálinkaárusok nyomában a NAV

A tavaszi ellenőrzések tapasztalatai alapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal októberben és novemberben újra vizsgálatot végez, hogy megfékezze a magán- és bérfőzdék illegális használatát.

Az akció során a NAV munkatársai fokozottan ellenőrzik a kiemelt kockázatú területeket, így a alacsony árkategóriájú vendéglátó-ipari egységeket, piacokat és vásárokat, valamint olyan közterületeket, ahol sejthetően illegálisan főzött párlatokat árulnak.

Fontos hangsúlyozni, hogy az ellenőrzések nem azokra a személyekre terjednek ki, akik magánfőzésre vonatkozó szabályok betartásával kizárólag saját fogyasztásra állítanak elő párlatot!

A jogsértések visszaszorításának érdekében az ellenőrzések során a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szakértői Intézete által üzemeltetett alkoholvizsgáló mobil laboratóriumok segítik az ellenőrzést. E mellett azonban a pénzügyőrök kiemelt figyelmet fordítanak az egyéb jövedéki termékekre is, különös tekintettel az adójegy nélküli dohánygyártmányokra, ahol az illegális kereskedelem kockázata a legnagyobbnak tekinthető.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 08:33, hétfő | Kék hírek

Mától országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség

Mától egy hétig országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség, hogy kiszűrjék az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülőket

2024. Június 12. 12:39, szerda | Kék hírek

A NAV csaknem 3000 hamis alkatrészt és autódiagnosztikai eszközt szűrt ki a piacról tavaly

Csaknem 3000 hamis autóalkatrészt, autódiagnosztikai eszközt és szoftvert szűrt ki a piacról tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szakmai támogatásával.

2024. Június 07. 07:16, péntek | Kék hírek

Hármas gyilkosság történt Szerbiában

Hármas gyilkosság történt csütörtökön a kelet-szerbiai Knjazevacon, ahol egy 22 éves férfi meggyilkolta az apját, a nagyanyját és a nagyapját - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.