Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Augusztus 10. 16:06, péntek | Helyi sport
Forrás: Paksi FC

Interjú Máté Csabával

Interjú Máté Csabával

Máté Csaba túl van az első olyan mérkőzésen, ahol mint vezetőedző ült az MVM Paks kispadján

A megbízott vezetőedző nem a statisztikákra alapoz. Elég sok gondolat kavargott, és kavarog még most is bennem. Nyilván van bennem ambíció egy csapat vezetőedzői posztjára, de nem gondoltam, hogy ilyen körülmények között kerül sor erre. Emiatt elég felemás érzéseim vannak. - mondta Máté a paksifc.hu-nak adott interjújában.

Az eredményről, a gólnélküli döntetlenről, elmondható, hogy az elfogadható kategóriába tartozik, figyelembe véve a körülményeket. Azt, hogy mennyire közel volt Kis Károly távozása, és hogy milyen lelki állapotba kerültek a játékosok. De még így is voltak olyan periódusai a találkozónak, amikor nyerhettünk volna. Ha így nézzük, akkor ez bizakodásra adhat okot, és ebből lehet építkezni. Persze ez a döntetlen akkor lesz igazán értékes, ha a következő mérkőzésünket hazai pályán meg tudjuk nyerni.

Ez pedig az Újpest elleni mérkőzés lesz, ahol az eddigi sorozat mellettünk szól. A kérdés csak az, hogy sikerül e továbbvinni ezt a hazai veretlenséget a fővárosiakkal szemben?
A statisztika az egy „szép” dolog, de ennek az Újpestnek már semmi köze a tavalyihoz, pláne nem a két évvel ezelőttihez. Ezért messzemenő következtetéseket nem szabadd levonni abból, hogy az elmúlt négy mérkőzést mi nyertük, és abból sem, hogy ők két vereséggel rajtoltak. Két olyan találkozón vannak túl, idegenben Diósgyőrben és otthon a Videoton ellen, ahol bármely csapat kikaphatott volna.
Erősebb Újpestre számítok, mint eddig, hosszabb távon mindenképp, de akár már ezen a mérkőzésen is. Természetesen idő kell nekik is mire összerázódnak. A külföldieknek meg kell szokni az itteni viszonyokat, nem egyszerű egy idegen országban mindjárt helytállni. Azonban ezektől függetlenül arra készülünk, hogy folytassuk a hagyományokat.

A Pápa elleni találkozó előtt arról beszéltünk, hogy a játékosokat fel kellett rázni abból a döbbenetből, amit Kis Károly távozása okozott. Most milyen állapotban vannak a fiúk?
Már tisztulnak a fejek. Látják, hogy mi történik körülöttük, és ebből ki-ki a maga módján levonja a tanulságokat. De látszik, hogy igyekeznek továbbépíteni a karrierjüket, és ezzel segítik a csapatot illetve a klubot. Tehát mentális szempontból jobb állapotban megyünk neki az Újpest elleni meccsnek, mint azt a Pápa ellen tettük.

Ez lesz a második mérkőzése, mint megbízott vezetőedző. Volt egyeztetés a vezetőséggel, a jövőjét illetően?
A pápai mérkőzés után beszélgettünk, de csak annyit, hogy az Újpest ellen is mi irányítjuk a csapatot. A továbbiakról még nem esett szó. Minden bizonnyal ennek a meccsnek a kimenetele is szerepet játszik majd a folytatást illetőleg.

Akkor sok sikert, és azt kívánom, hogy ne most szakadjon meg a jó sorozatunk az Újpest ellen!
Köszönöm, és egyben arra kérem a szurkolóinkat, hogy ők is segítsenek. Köztudomású, hogy az újpestiek mindenhol igazi futball hangulatot teremtenek. Bízom benne, hogy a mi drukkerein is szép számmal kilátogatnak a mérkőzésre és szurkolásukkal segítenek a fiúknak a jó eredmény elérésében. Remélem, hogy ezt a biztatást egy győztes meccsel tudjuk meghálálni nekik!

Várható kezdők:
Pokorni Péter – Heffler Tibor, Éger László, Sifter Tamás, Szabó János – Bartha László, Kulcsár Dávid, Fiola Attila, Báló Tamás – Heffler Norbert, Simon Attila

Várható cserék:
Csernyánszki Norbert – Kiss Tamás, Tököli Attila, Mészáros István, Zsók József, Csehi Tamás, Eppel Márton

Címkék: csaba, foci, máté, MVM, paks

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni