Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. December 23. 10:04, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Januárban több oltási akció is lesz

Januárban több oltási akció is lesz

A koronavírus elleni eddigi oltási akciók sikerére és az omikron vírusvariáns magyarországi megjelenésére tekintettel januárban több oltási akció lesz a kórházi oltópontokon és a járási székhelyek szakrendelőiben

- olvasható a koronavirus.gov.hu-n szerdán megjelent közleményben.

A kormányzati oldalra feltöltött videóban György István államtitkár, az országos oltási munkacsoport vezetője elmondta: úgy készülnek, hogy az év első hónapjában minden csütörtök és péntek délután, valamint szombaton lesznek akciónapok, amelyeken előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval lehet majd kérni az oltást.

A koronavirus.gov.hu részletezte: január 6-7-én 14-18 óra között, január 8-án 10-18 óra között, 13-14-én 14-18 óra között, január 15-én 10-18 óra között, január 20-21-én 14-18 óra között, január 22-én 10-18 óra között, január 27-28-én 14-18 óra között, valamint január 29-én 10-18 óra között lesz akciónap.

A kormányzati portálon azt írták, a háziorvosok is folytatják az oltást a rendelési időben, s őket emellett arra kérik, hogy legalább egy januári péntek délután és szombaton is oltsanak előzetes bejelentkezés nélkül. Ha a háziorvos vállalja, akkor természetesen nemcsak egy, hanem akár négy alkalommal is tarthat oltási akciót - olvasható az oldalon.

Mint írták, a háziorvosok számára az országos tisztifőorvos hivatalosan is elrendeli az oltási akciónapokat, így a szombati napokra külön térítésre jogosultak.

"A polgármestereket is kérni fogjuk, hogy saját településükön segítsék az oltási akció sikerét, elsősorban a lakosság tájékoztatásával, ha szükséges, az oltakozók oltóhelyekre történő szállításával" - mondta a videóban György István.

Az országos oltási munkacsoport végzi az előkészületeket és véglegesíti a terveket. A további tudnivalókról külön tájékoztatást adnak - olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt