Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Október 11. 09:51, kedd | Helyi
Forrás: bb1.hu

Javított a Sopron, vereséggel kezdte a szezont a Paks

Javított a Sopron, vereséggel kezdte a szezont a Paks

Ruják közeli kettesével és Watkins középtávolijával indult az Atomerőmű SE soproni vendégjátéka.

A hazaiak már második meccsüket játszottak a bajnokságban, a szezonnyitón vereséget szenvedtek Kaposváron. A találkozó elején kicsit bealudtak a kék-fehérek, két gyors eladott labda és kihagyott dobások után Samenas, illetve Kovács duplájával már a Paks vezetett 11-2-re, ezért Sabáli Balázs rögtön időt is kért. A három percig tartó soproni kosárcsendet Dufault törte meg, de Samenas triplával válaszolt, így növelni tudták előnyüket a paksiak (4-14). Az első negyed hajrájában aztán Tóth G. pontjaival zárkózott a Sopron, az etap végén 9-16-ot mutatott az eredményjelző.

A második negyedet Hill triplája nyitotta, majd Threatt szerezte meg első pontjait. Összekapta magát a hazai alakulat, Forte dupláira Lewis egy, Dénes pedig két trojkával válaszolt, így a 14. percben 21-25-ös állásnál Petrauskas kért időt. Az egyperces szünet után Watkins és Samenas remeklésének köszönhetően megint elhúzott a vendégcsapat, amely három perccel a nagyszünet előtt tízpontos vezetésre tett szert (27-37). Az elsőnél jóval pontgazdagabb második negyed vége eseménydúsra sikerült, a hazaiak remekül hajráztak és a félidőre három pontra csökkentették a hátrányukat (38-41).

A második félidő Ruják hármasával kezdődött, amivel a hazaiak kiegyenlítettek, de Hillel és Kovács Ákossal csak Dufault tudta tartani a lépést, így a negyed derekára újra négy ponttal elléptek a vendégek (49-53). A két csapat közti pontkülönbség a negyed folytatásában nem változott, így a záróetapra 57-53-as vezetéssel startolhatott rá az Atomerőmű.

A negyedik negyed első kosarát Spica dobta, de Kovács Ákos egy középtávolival rögtön válaszolt. Hét perccel a végső dudaszó előtt Dufault tripláját követően először vezetett a találkozón a Sopron (62-61), aztán Spica büntetői és Forte dupláját követően egyenlő volt az állás (66-66). Az utolsó perceket a feljövőben lévő hazaiak nyomták meg jobban, és végül 80-77-re megnyerték az összecsapást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése