Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Március 19. 15:45, hétfő | Sport
Forrás: ASE

Kispályás labdarúgóbajnokság

Kispályás labdarúgóbajnokság

Az ASE Szabadidősport Szakosztályának valamint az ASE Labdarúgó Szakosztályának versenykiírása, a 2012. évi paksi öregfiúk kispályás labdarúgó bajnokságára

A bajnokság célja, hogy bajnoki rendszer keretében a lakóhelyi, egyesületi, baráti stb. öregfiú csapatok részére rendszeres sportolást biztosítson, a kispályás labdarúgás népszerűsítése, terjesztése, a testnevelés és szabadidősport gyakorlásának biztosítása az idősebb korosztály számára. A bajnokságra nevezés alsó korhatára 33 év, akik 1980. 01. 01. előtt születtek, jogosultak a játékra.

A bajnokságban minden olyan csapat részt vehet, akiknek tagjai 2012. április 11-ig leadják a pontosan kitöltött nevezési lapot, valamint befizetik a nevezési díjat (23. 000 Ft, amelyből a pálya bérleti díját és a díjazást biztosítják). A versenybizottság tagjai; Sánta István és Orosz József.

A nevezési lapokat, és a nevezési díjat az Atomerőmű SE sportcsarnok titkárságán kell leadni, illetve befizetni, napközben. A nevezés akkor érvényes, ha minden tag aláírásával elfogadja a kiírás feltételeit.

A bajnokság helye és ideje:

Atomerőmű Sportegyesület sporttelep, műfüves pálya. Tavaszi-őszi rendszerben hétköznapokon, 18-19 órai kezdéssel, nyári szünetet tartva.
A kiküldött sorsolásban szereplő időpontoktól eltérni nincs mód!
Az esetlegesen elhalasztott mérkőzések lejátszására (rossz időjárási körülmények, pálya biztosítása utánpótlás foci részére) a sorsolásban kijelölt pótnapokon van lehetőség.
Sorsolás:
Szervezők a határidőre beérkezett nevezések után elkészítik a sorsolást. A kisorsolt mérkőzések időpontjáról, illetve a bajnokságról folyamatosan tájékozódhatnak személyesen a Sporttelep aulájában és az ASE honlapján: www.ase.hu

Lebonyolítás:
Körmérkőzéses formában, tavaszi-őszi rendszerben.
A bajnokságot a Fair Play szellemében és maximális tiszteletben tartásával szeretnénk megrendezni. A mérkőzéseken mérkőzésvezetők működnek közre.

Díjazás:
A bajnokság 1-3 helyezettjei kupa, oklevél és éremdíjazásban, a gólkirály valamint a csapatok képviselői által megválasztott legjobb kapus oklevél és plakett díjazásban részesülnek.

A játékosok felszerelése:
Egységes, az ellenféltől elütő mez, torna vagy edzőcipő, nadrág, Stoplis cipő használata nem engedélyezett, „salakos” mikro stoplis labdarúgócipő használható.
A mérkőzésvezető csak azokat a csapatokat engedi játszani, akik a fent írt feltételeknek megfelelnek, és labdával rendelkeznek.

A mérkőzés játékideje:
2x25 perc, közötte maximálisan 3 perc szünettel. A várakozási idő 5 perc. Ennek elteltével a leigazolt jelenlévő csapat 3:0 gólkülönbséggel kapja meg a 3 pontot.

Játékszabályok:
A már ismertek, kihangsúlyozva a lényegesebbeket:
- A kapus játékára a nagypályás szabályok vonatkoznak, kézzel és lábbal hozhatja játékba a labdát (kirúgás-kidobás) de ebből természetesen akkor érhető el gól, ha a labda, előzőleg játékban volt.
- A lábbal hazaadott labdát kézzel nem játszatja meg, róla az alapvonalon túlra került labda esetén szöglet van.
- Pontrúgások és bedobások elvégzését az ellenfél nem akadályozhatja.
- A hatos vonal által határolt terület a büntető terület. Büntető rúgást 7 méterről kell elvégezni.
- Oldaldobás-rúgásnál minimum 2 méterre, szögletnél, szabadrúgásnál 5 méterre állhat az ellenfél játékosa.
- Becsúszó szerelés nem engedélyezett, szabálytalan, kiállítással büntetendő.
- Kiállítások: 2 perces és végleges. A véglegesen kiállított játékos helyett 5 perc elteltével más játékos beállhat. A végleg kiállított játékos a következő 3 mérkőzésen automatikusan nem játszhat.

A bajnokság kezdetének várható ideje: 2012. április 16. (hétfő)

Információ:

Sánta István (+36/20/264-7840)


Címkék: aport, ase, pályázat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.