Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. November 25. 11:55, péntek | Helyi sport
Forrás: InfoPaks

Kosaras hírek

Kosaras hírek

A legutóbbi hazai bajnoki felemás élménnyel gazdagította a paksi szurkolókat. Mi is volt a helyzet? Adott volt egy csapat, mely néhány nappal korábban meg tudta verni a jó erőkből álló orosz Novgorodot.

A másik térfélen az újonchoz képest jól szereplő Jászberény. Melyik meccs fix egyes, ha nem ez? Végül az is lett, de az eredmény egy igencsak gyenge mérkőzésen alakult ki.
Az első félidőben a vendégek sok kecsegtető helyzetet alakítottak ki, ám dobásaik pontossága csapnivaló volt (22%). Ez a városi bajnokságban is hetekig zrikálások alapját képezné, nem-hogy az élvonalban. Így aztán közepes játékkal is harmincpontos vezetéssel ment szünetre az ASE. Gondolhattuk, hogy a korábban kevesebbet játszók fejezik be a meccset, de nem így történt. A 3. negyedre is a kezdők álltak ki a mieinknél. Ők viszont teljesen megálltak táma-dásban. Sem időkéréssel, sem cserékkel nem sikerült felrázni a hazaiakat, az edző viszont ezeknél többet meccs közben nem tehet. Alig sikerült teljesíteni az egy pont/perc termést, valami lehetett a bejárat felőli gyűrűvel. A jászberényiek pedig köszönték szépen: mindkét negyedet megnyerve végül hátrányuk egyharmadát ledolgozták.
Mondhatnánk persze, hogy még így is több mint laza volt a meccs, de egy abszolút újonc ellen hazai pályán azért ne érjük be azzal, hogy 30-ról nyerünk valahogy 20-szal!
Ezután Lettország felé vette az irányt az ASE. Erről lásd a lap jobb alsó sarkában lévő írást!
A fárasztó utazás és sikertelenül megvívott nehéz mérkőzés (tudtuk, hogy ez a hónap erről fog szólni) után az idegenben már-már mumusnak számító Kaposvár fogadta a mieinket, s a mér-kőzésben sok köszönet nem volt. Bár jól kezdett az ASE, látszott, hogy a kulcsjátékosokból kimondottan sokat vett ki az előző pár nap eseménysorozata. 17-16-nál volt utoljára szoros az eredmény, ezután már csak egy csapat volt a pályán. A KKK frissebb játékosai pontosabb kosárlabdát mutattak be, győzelmük ilyen arányban is teljesen megérdemelt.
Ma a Jászberényhez hasonló játékerőt képviselő Nyíregyháza látogat a Gesztenyés útra. A kedden kis különbséggel elvesztett EC-mérkőzéssel a lábakban állnak fel a piros–kékek – ennyivel feltétlenül rosszabb a helyzet a Novgorod-találkozóhoz képest. Nagy kérdés, fiziká-lisan hogyan bírják a meccset a srácok, s hogy lesz-e olyan kosaras, aki eredményességben méltó társa lehet Williams-nek és Cole-nak. Reméljük, igen, és győzünk!

Címkék: ase, kosárlabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni