Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Február 10. 19:30, péntek | Belföld
Forrás: Csengey Dénes Kulturális Központ

Kultúrházak éjjel-nappal

Kultúrházak éjjel-nappal

Tudja-e, hogy mi az a kéri stangli? Ha eljön, megtudhatja! Minden kedves érdeklődőt vár rendezvényére a kulturális központ

Kultúrházak éjjel-nappal címmel tart kétnapos rendezvényt a paksi Csengey Dénes Kulturális Központ február 17. és 18. között.

Február 17-én (pénteken) 16.30-tól Ez már (film)történelem... címmel nyílik kiállítás a mozi hőskorának plakátjaiból a Panoráma kiállítóban. Ezt követően 17 órától Babai István és Kövi Gergő, Konstans és legújabb, Állomás című filmjeinek vetítésére kerül sor az Art-teremben.

18 órától a Sosem Ugyanaz Somedy Club eddigi legjobb jeleneteiből összeválogatott műsort tekinthetik meg az érdeklődők a színházteremben.

19 órától Woody Allen: Éjfélkor Párizsban című feliratos spanyol-amerikai romantikus vígjátékot vetítik a színházteremben.

21 órakor két tolnai együttes, a funkys-bluesos zenét játszó Dirr-Durr, és egy akusztikus, a Másképp ad koncertet.

Másnap, február 18-án (szombaton) 15 órától a hagyományteremtés szándékával induló "SZOMSZÉDOLÓ" programsorozat első vendégeként Németkér mutatkozik be. Kiállításokkal, népi játékokkal, kézműves foglalkozásokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Emellett étel- és italbemutatók, sváb ételreceptek, viseletbemutató, sváb dalok tanulása és sok egyéb program várja alátogatókat.

18 órától a Németkéri Német Nemzetiségi Tánccsoport jóvoltából Sváb táncházva invitálnak minden érdeklődőt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.