Városlista
2024. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2017. Október 02. 12:26, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Lebukott egy nemzetközi illegális cigarettagyártó banda

Lebukott egy nemzetközi illegális cigarettagyártó banda

Illegális cigarettagyárat működtető emberek ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség - tájékoztatta Ibolya Tibor főügyész az MTI-t hétfőn.

Közleménye szerint a bűnszövetségben, jövedéki termék előállításával elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolt nyolc férfi közül egy osztrák, kettő izraeli, három moldovai, egy grúz állampolgár, valamint egy magyar.

A vádirat szerint az osztrák férfi 2011-ben hozott létre egy bűnözői csoportot, hogy Ausztriában, Belgiumban és Szlovákiában illegálisan gyártsanak és forgalmazzanak cigarettát, majd két izraeli vádlott-társával együtt tavaly úgy döntött, hogy Magyarországra is kiterjesztik tevékenységüket, amibe bevonták grúz és magyar társukat is.

A közlemény szerint a vádlottak Budapesten béreltek raktárhelyiségeket, beszerezték a gyártáshoz szükséges gépeket, külföldi munkásokat - köztük a három moldáv vádlottat - kerestek, majd tavaly szeptember elején megkezdték az illegális cigaretta üzemszerű gyártását.

Jelezte: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói a X. kerületi illegális üzemben pár héttel később tartott akció során kartondobozokban tárolva összesen mintegy 4000 kilogramm dohányvágatot, valamint csaknem félmillió szál cigarettát találtak; tevékenységükkel a vádlottak 67 millió forintos vagyoni hátrányt okoztak a magyar állami költségvetésnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 19. 06:00, szerda | Belföld

Hőség- Harmadfokú riasztás lépett életbe

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján

2024. Június 19. 06:00, szerda | Belföld

A KDNP kilép az Európai Néppártból és annak frakciójából

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) távozik az Európai Néppártból (EPP) és annak frakciójából, miután Magyar Pétert kedden az EPP mégis felvette - közölte Semjén Zsolt pártelnök és Hölvényi György EP-képviselő az MTI-vel.

2024. Június 18. 12:04, kedd | Belföld

MÁV-Start: indul az Intercity Splitbe

Kedden este indul Budapestről Splitbe az idei első Adria InterCity. Augusztus második feléig szinte mindegyik Adria InterCitynek magas a kihasználtsága.