Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Október 21. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Állami rendezés alatt az önkormányzati hitelállomány

Állami rendezés alatt az önkormányzati hitelállomány

A Magyar Nemzet információi szerint a jövő héten kerülhet a kabinet elé az a javaslatcsomag, amely az önkormányzati hitelállomány jelentős részének állami rendezését célozza. A végleges megoldás novemberben születhet meg, de az már biztosnak látszik, hogy nem lesz teljes konszolidáció, hitelei legalább felét továbbra is önerőből kell majd visszafizetnie a legtöbb településnek.

Eredetileg az október 10-i kormányülés napirendjén szerepelt volna az az önkormányzatok pénzügyi helyzetéről készített jelentés, amely egyebek mellett javaslatokat fogalmaz meg a települések hitelállományának kezelésére. A Magyar Nemzet értesülését egy kormánytag is megerősítette, és úgy összegezte a javaslatcsomag tartalmát, hogy „az 1990-ben felálló önkormányzati rendszer legfontosabb döntése előtt állunk”. Azt is hozzátette: a Miniszterelnökség, illetőleg a nemzetgazdasági és belügyi tárca által előkészített – de azóta részben átdolgozott – előterjesztés a jövő héten kerülhet a kabinet elé.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár a múlt héten óvatos utalást tett arra, hogy kormányzati megoldás készül az önkormányzatok csaknem 200 milliárdos éven belüli folyószámlahitel-állományának azon, legalább 100 milliárdos részére, amelyet a bankok várhatóan nem újítanak meg az év végén. Úgy tudni, a Lázár által említett javaslat azonban nem csak az idén lejáró hitelekre vonatkozna.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.