Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2021. Július 23. 13:03, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Már több mint húszezer család igényelt otthonfelújítási támogatást

Már több mint húszezer család igényelt otthonfelújítási támogatást

Már több mint húszezer család igényelte az otthonfelújítási támogatást, amelyet több mint 10 500 család már meg is kapott, a folyósított támogatások összege pedig meghaladta a 17 milliárd forintot

- közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a hivatalos Facebook-oldalán.

Novák Katalin bejegyzésében emlékeztetett arra, hogy a januárban elindított program azoknak a legalább egy gyermeket váró vagy nevelő családoknak nyújt segítséget, akiknek már van saját otthonuk és azt szeretnék korszerűsíteni, szépíteni, felújítani.

Az otthonfelújítási támogatás azoknak segít, akik jobb körülmények között szeretnék nevelni a gyermekeiket - fogalmazott a miniszter videóüzenetében.

Felidézte, egy legfeljebb hárommillió forintos vissza nem fizetendő támogatásról van szó, amellyel a felújításra kifizetett összeg felét lehet visszaigényelni.

Az otthonfelújítási támogatást és a hozzá kapcsolódó kölcsönt például konyha- vagy fürdőszoba-felújításra, tetőcserére, kerítésépítésre, új nyílászárókra, valamint napkollektor, napelem felszerelésére lehet költeni - sorolta.

"Bízunk abban, hogy nagyon sok családnak tudunk segíteni az otthonfelújítási támogatással" - mondta Novák Katalin, hozzátéve: a támogatási igények egészen jövő év végéig benyújthatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:39, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor fogadta az állami látogatásra Magyarországra érkező kínai államfőt

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink