Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Augusztus 17. 18:58, péntek | Helyi sport
Forrás: MVM Paks

Máté Csaba előzetese

Máté Csaba előzetese

Az MVM Paks megbízott vezetőedzőjének előzetese a Honvéd elleni mérkőzésről

A bajnokság elején talán senki sem gondolta, hogy a Honvéd elleni mérkőzés majd ilyen nehéznek ígérkezik.

Olasz edző vezeti őket, így arra azért lehetett számítani, hogy egy jól védekező szervezett csapat lesz belőlük. Egy biztos nehéz ellenük nyerni, és ez eddig senkinek sem sikerült, tiszteletre méltó, hogy három meccsből, mindháromszor győztek. Azonban mindegyik mérkőzésben benne volt, hogy esetleg döntetlen lesz a vége. A fordulópontokból ők jöttek ki jól, és ez döntötte el javukra az eddigi találkozókat. Ezt mi két évvel ezelőtt már átéltük, amikor hasonló okból kerültünk a magasba.

Ők most olyan időszakban vannak, hogy bejön nekik minden, de azt is el kell mondani, hogy tesznek is érte. Jól szervezett, jó mentalitású, fegyelmezett gárda. Olyan játékosok is vannak a keretükben, akik akár a semmiből el tudnak dönteni egy mérkőzést.

Ezek ellenére, meglehet az első győzelmünk?

A jelenlegi bajnokságban nincs akkora különbség a csapatok között, hogy előre ki lehetne jelenteni, ki lesz a győztes. Ha visszanézünk a saját eddigi mérkőzéseinkre, akkor több volt bennük, mint ami pontokban megmutatkozott. Tehát, van esélyünk a kispestiek ellen is. Ehhez az kell, hogy a kulcsmomentumokban a mi javunkra dőljenek el dolgok, akár védekezésben, akár támadásban.

Milyen állapotban van a csapat?

Az Újpest elleni mérkőzés elég sokat kivett a játékosokból, mivel tíz emberrel játszottunk harminc percen keresztül. Sok párharc alakult ki, így kisebb sérültjeink vannak, de igazából semmi komoly. Fiola Attila az U21-es válogatottban végig pályán volt, nála figyelni kell arra, hogy ne terheljük túl. Szabó János pedig a kiállítása miatt kapott egy meccses büntetést fogja letölteni. De azt gondolom, hogy harcra kész állapotban leszünk vasárnap.

Ez a harc lesz a végső?

Mármint ami a megbízásomat illeti? Nem, úgy beszéltük meg a vezetőséggel, hogy az Eger elleni mérkőzés után születik majd döntés arról, hogy maradok-e ebben a pozícióban, vagy esetleg mást keresnek a vezetőedzői posztra.

Várható kezdők:

Pokorni Péter – Heffler Tibor, Éger László, Sifter Tamás, Báló Tamás – Bartha László, Kulcsár Dávid, Fiola Attila, Heffler Norbert – Tököli Attila, Simon Attila

Várható cserék:

Csernyánszki Norbert – Kiss Tamás, Eppel Márton, Mészáros István, Zsók József, Csehi Tamás, Sipeki István

Címkék: csaba, foci, máté, mvm paks

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 06. 09:48, hétfő | Életmód

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás