Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Október 08. 07:00, szombat | Helyi
Forrás: paksihirnok.hu

Mustot préselhetnek és bespájzolhatnak paradicsomból a Spájzon

Mustot préselhetnek és bespájzolhatnak paradicsomból a Spájzon

Akár mustot is préselhet, aki ellátogat október 8-án a Spájzra, amelyet idén utoljára szervez meg az Agricum.

A helyitermékpiacon kihelyezett szőlőpréssel bárki készíthet majd magának egy pohár friss szőlőlevet, és akár be is vásárolhat finom termelői csemegeszőlőből. Ismét lesz látványbefőzés is, a nagyszokolyi csapat vezetésével ezúttal paradicsomot tesznek el, amit adományjegy megváltásával vihetnek haza a látogatók. A piaci adománygyűjtéshez az atomerőmű kollektívája is csatlakozott, a közös felajánlással a fogyatékosok paksi nappali ellátóját támogatják. Ez alkalommal sem maradhat el az ingyenes játszóházi program, illetve a termelői termékekhez kapcsolódó nyereményjáték sem. A Szent István téri Spájzra ezúttal is több mint 20 termelő hozza el saját készítésű füstölt áruit, sajtjait, szörpjeit, levendulás készítményeit, így mindenképpen érdemes lesz ellátogatni az év utolsó paksi késztermék-piacára, ahol még fűszeres forralt bort is kortyolhatnak. A program 9-től 15 óráig tart.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.