Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. December 16. 13:13, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

OGY - Káromkodásért csökkenthetik Gaudi-Nagy Tamás tiszteletdíját

OGY - Káromkodásért csökkenthetik Gaudi-Nagy Tamás tiszteletdíját

Nyilvánosságra került az emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság december 5-i ülésének jegyzőkönyve. Az Országgyűlés honlapján olvasható dokumentum tartalmazza azt, amely miatt Kövér László házelnöke kezdeményezte a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás tiszteletdíjának a maximális, egyharmados csökkentését.

A jegyzőkönyv szerint az első napirendi pontként az új büntetés-végrehajtási kódexhez benyújtott kapcsolódó módosító indítványokat tárgyalták. Gaudi-Nagy Tamás több kérdést is feltett a büntetés-végrehajtástól jelenlévő Schemhl Jánosnak dandártábornoknak az előzetes letartóztatásban lévő embereknek szóló csomagküldéssel kapcsolatban.
Az egyik felszólalását követően Borbély Lénárd fideszes képviselő arról tájékoztatta Lukács Tamás (KDNP) bizottsági elnököt, hogy "az előbb azt mondta Gaudi-Nagy Tamás képviselőtársam, hogy menjek ki vele a folyosóra, majd meglátom, hogy ha valami nem tetszik, és ha felidegesítem őt, akkor kő kövön nem marad" a jobbikos politikus pedig Borbély Lénárd szavai szerint azzal zárta a mondanivalóját, hogy "a k... anyádat, b... meg".
Gaudi-Nagy Tamás erre a jegyzőkönyv szerint azt mondta, hogy "nem neked címeztem. Nem így mondtam és nem neked címeztem."
Ezt követően jegyzőkönyvbe vetette, hogy "ez az elnöki önkény hatására fakadt ki belőlem, de nem elnök úrra gondoltam és nem is Borbély Lénárdra, hanem valaki másra gondoltam elvont értelemben. Azt a szabadságot pedig fenntartom magamnak, hogy káromkodhassak."
Az Országgyűlés hétfőn szavaz Kövér László indítványáról, amely az emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság december 5-i ülésén a parlament tekintélyét kirívóan sértő - ám az indítványban meg nem nevezett - kifejezés használata miatt egyharmadával, 166 ezer forinttal csökkentené Gaudi-Nagy Tamás csaknem 500 ezer forintos tiszteletdíját.
A Jobbik múlt szerdán közleményben tudatta, hogy nem tartja helyénvalónak, ha egy közszereplő trágár kifejezéseket használ egy politikai vitában, ez alól nem kivétel egyetlen párt képviselője, így a Jobbiké sem.

Címkék: országgyűlés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére