Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Május 05. 08:49, csütörtök | Helyi
Forrás: paksihirnok.hu

Paksi lett az év szakszervezeti vezetője

Paksi lett az év szakszervezeti vezetője

Közel húsz éve lett a DC Dunakom Plusz Kft. munkatársa, tíz éve az ott működő szakszervezet vezetője Török Pál.

Munkáját – beleértve az érdekképviseletit is – odaadással végzi, szakszervezeti titkárként tartott beszámolóit mindig példaértékűnek titulálják, mégis meglepte, amikor megkapta az Év szakszervezeti vezetője elismerést. A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) regionális elnöksége ítélte oda a kitüntetést, amit Svajda József régiós elnöktől vett át a munka ünnepe alkalmából.

Török Pál gépkocsivezetőként, gépkezelőként dolgozik a DC Dunakom Plusz Kft.-nél, amelynek munkájáról büszkén beszél. Azt mondja, aki Paksra jön, irigykedve láthatja a gondozott utcákat, parkokat. A kollektíva – mint mondta – jó, náluk nincs nagy jövés-menés, sok kollégával évtizedek óta dolgoznak együtt, az újak pedig – mert, hogy folyamatosan bővül a létszám – beilleszkednek. Azt is elmondta, hogy a DC Dunakom Plusz Kft. előző és mostani vezetője is fontosnak tartja a dolgozók megfelelő bérezését, megbecsülését. A cégnél nincs feszültség, nincs bérvita, hamar megszületnek a kompromisszumok, a vezetés ahhoz méri a juttatásokat, amit a büdzsé megenged, a dolgozók pedig nem követelnek olyat, amire nincs keret. Ettől függetlenül mindig vannak ügyes-bajos dolgok, amit el kell intézni, el kell érni. – Azon vagyok, hogy mindenki elégedett legyen – fogalmazott Török Pál, aki a legnagyobb eredménynek azt tartja, hogy a múlt évben aláírták a kollektív szerződést, amiben egyáltalán nem csorbultak az érdekeik, sőt olyan helyzetekre is gondoltak, mint a beiskolázás, vagy a temetés miatt megváltozott élethelyzetek. Azt mondta, miután rendszeresen találkoznak a MASZSZ ülésein, tudja, hogy sok cégnél siralmas a helyzet, a munkaadók nem veszik jó néven a szakszervezet működését.

A DC Dunakom Plusz Kft.-hez visszatérve Török Pál elmondta, hogy az érdekek képviselete mellett a közösség erősítését is fontosnak tartja. Azt is elárulta, hogy a cégnél vezetett bobcat a mindene, nyolc éve még versenyen is volt, ahol az előkelő második helyezést sikerült megszereznie.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 06. 09:48, hétfő | Életmód

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás