Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Október 17. 09:02, hétfő | Helyi
Forrás: TMKI

Parancsnoki ellenőrző gyakorlat a Vármegyeházán

Parancsnoki ellenőrző gyakorlat a Vármegyeházán

Parancsnoki ellenőrző gyakorlatot tartottak október 13-án a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság „A” szolgálati csoportjának a Szekszárdi Vármegyeháza pincéjében.

Parancsnoki ellenőrző gyakorlatot félévente egy-egy alkalommal minden szolgálati csoport részére megrendeznek, célja az állomány elméleti és gyakorlati felkészültségének felmérése egy adott létesítményre vonatkozóan, valamint a tűzoltásvezetői és szerelési feladatok végrehajtásának ellenőrzése.

Karbantartási munkálatok közben keletkezett tűz a Vármegyeháza alatt lévő pincében a gyakorlat forgatókönyve szerint. A tűz miatt a pincében tárolt anyagok kaptak lángra, és egy ember az égő helyiség közelében rekedt. A pincében a látási viszonyokat füstgép segítségével tették életszerűvé. Az I. kiemelt riasztási fokozatnak megfelelő tűzeset miatt a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, valamint a Bonyhádi Katasztrófavédelmi Őrs három tűzoltógépjármű-fecskendővel, és egy különleges szerrel vonult a helyszínre. A tűzoltók egy sugár fedezete mellett hajtották végre a felderítést, mögöttük közvetlenül a mentési csoporttal, akik az eltűnt személyt megtalálása után hordágyon kimentették és a mentőszolgálatnak átadták. A tűzoltók ezt követően megkezdték a lángok megfékezését egy vízsugárral, továbbá az égő helyiség fölötti szintre egy védősugár szerelése is megtörtént. A gyakorlat végrehajtását egy menet közben történt feltételezett szituáció nehezítette, miszerint az 1-es gépjárműfecskendő szivattyúja oltás közben meghibásodott.

A gyakorlatot a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka, Ábrahám Sándor tű. alezredes, és parancsnok-helyettese, Olasz Tamás tű. százados vezette, akik a gyakorlatot megfelelőre értékelték. A parancsnok értékelésében hozzátette, a gyakorlat során minden a szabályozóknak és a munkavédelmi előírásoknak megfelelően, a rádióforgalmazás szabályait betartva, fegyelmezetten zajlott. Kitért továbbá a kisebb hiányosságokra is, amelyek azonban a gyakorlat értékelése szempontjából nem voltak mérvadóak. A gyakorlatot Karaszi Péter tű. alezredes, a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője is ellenőrizte aki az elmondottakkal egyetértett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: