Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Április 18. 20:09, szerda | Helyi
Forrás: hatvaniszabolcs.hu

Poszt-apokaliptikus horror a filmfesztiválra

Poszt-apokaliptikus horror a filmfesztiválra

Egy több, mint húsz fős stáb (színészek, statiszták, technikai munkatársak, sminkesek) kezdett munkába március 16. és 18. között

A három napos, reggeltől estig tartó forgatást hetekig tartó előmunkálatok előzték meg. Babai István operatőr/rendező-író és Hatvani Szabolcs hangmérnök/zeneszerző napokig járták a környéket, megfelelő helyszíneket keresve a filmhez, melynek szereplői, egy kezdetben ideális családot alakító Fekete Réka Thália (anya), Nikl Kamilla (kislány), valamint Réti Barnabás (apa). Kövi Gergő rendező/forgatókönyv író tollából született történet nem nélkülözi az izgalmakat, a zombikat, így a maszkmesternek Halász-Tisza Veronikának bőven akadt tennivalója.

Nyitókép: Családi ünnep. Suzie, a kislány tizedik születésnapja. A szülők izgatottan nyüzsögnek az asztal körül. A torta, gyertyákkal és tüzijátékkal díszítve az asztalon, a boldog pillanatok megörökítéséhez szükséges kamera az állványon áll. Igazán szép családi idill, aminek az apa ijedt, zaklatott kiáltása vet véget; egy embert megpillantva felkiált: "Maga vérzik!" Az első pillanatokról a házi kamera képkockái tanuskodnak.

Második nap: Katonák jönnek és földön kúszó, bizarr kinézetű, eltorzult alakot lőnek le. Kicsit később rendezői utasítás: "Anyuka jöhet!" Réka egy koszos lépcsőn fut felfelé, melynek alja homályba vész. A háttérben egy kislány alakja körvonalazódik. "Még egyszer!" - újabb utasítás, aztán "Még egyszer!"..."Ez jó lesz! De még egyszer!" És a színészek szinte szusszanás nélkül futnak, kúsznak, másznak az üvegszilánkokkal teli olajos, koszos, utánozhatatlanul eredeti "díszletek" között. A helyszínek eredetiségét az adja ugyanis, hogy nem műtermi díszletek között zajlanak a munkálatok. A helyszínek változatosak; egyszer egy lebontás előtt álló téglagyárépületében forog a kamera, aztán néhány kilométerrel arrébb, egy betoncsarnokban, vagy éppen egy hideg pincében mínusz 4-6 fokban.

Harmadik nap: A forgatás fáradhatatlan lendülettel halad, a stúdiomunkálatok is elkezdődnek. Hatvani Szabolcs hangmérnök, aki egyébként a Werk-filmet is forgatja, egy zombis filmben nélkülözhetetlen lihegést és szuszogást rögzít. Vidám pillanatok ezek. A külső helyszínek tovább váltják egymást: elhagyott vasútállomás egy földön fekvő élettelen testtel, erdő, újra a téglagyár, s a pince. A színészi játék továbbra is kimagasló, s a rendező/operatőr Babai István ötletbörzeként indítja a felvételeket: „Ez most jó lesz, de még egyszer, de most a kamera alulról mozog, és így tágítja ki a teret mögötted”. A 32 forgatás órával töltött harmadik nap estéjén 19.45-kor hangzik fel a végső „Jó, ezt megvettük” felkiáltás.

Kövi Gergő/Babai István „poszt-apokaliptikus” horror film munkálatainak legizgalmasabb része lezárult, de a tökéletes végeredmény elérése szempontjából legfontosabb munka a vágás, színezés, utószinkron (angolul és magyarul), trükkök, valamint a zeneszerzés ez után kezdődik, hogy két héten belül a nemzetközi fesztiválra a legjobb minőségű munkájukkal képviselhesse kis hazánkat az alkotó csapat:

Nikl Kamilla: Suzie, a kislány

Fekete Réka Thália: anya

Réti Barnabás: apa

Rendezők: Kövi Gergő/Babai István

Zene, hangmérnök: Hatvani szabolcs

Kép: hatvaniszabolcs.hu

Maga a film megtekinthető itt: http://www.youtube.com/watch?v=xd4GPRFjsdE&feature=player_embedded

Címkék: film, forgatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.