Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. December 01. 14:25, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Rogán: januárra csúszhatnak az IMF-tárgyalások

Rogán: januárra csúszhatnak az IMF-tárgyalások

Elképzelhető, hogy csak január elején kezdődnek meg a tárgyalások az IMF-fel - mondta Rogán Antal, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke ma reggel a Magyar Televízióban.

Mint mondta a külgazdasági kapcsolatok Fellegi Tamáshoz tartoznak, ezért van az, hogy nem Matolcsy György miniszter vezeti a tárgyalásokat az IMF-fel. Rogán Antal azt mondta, nem a költségvetésről, elsősorban a hosszabb távú szabályozási kérdésekről, például a pénzintézeti szektorról kell megállapodni az IMF-fel.

A kormányszóvivő tegnap jelentette be, hogy Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter vezeti a magyar delegációt a Nemzetközi Valutaalappal folytatandó tárgyalásokon. A küldöttség tagja Pleschinger Gyula pénzügypolitikáért felelős államtitkár és Rogán Antal, a parlament gazdasági bizottságának elnöke. Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán azzal indokolta Matolcsy kimaradását, hogy a kormányon belüli munkamegosztás alapján ő 'a magyar növekedési terv elkészítéséért, annak kidolgozásáért és végrehajtásáért felel'.

Közben a magyar jegybank elnök szerint az adósságcsökkentés a befektetői bizalom nélkül nem megy. Simor András a GKI Gazdaságkutató mai konferenciáján azt mondta, a keddi 50 bázispontos jegybanki kamatemelés segít abban, hogy az IMF-EU megállapodás megkötéséig, amelyre az országnak égető szüksége van, stabilizálja a pénzpiacokat.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk