Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Március 04. 11:04, kedd | Külföld
Forrás: InfoVáros

Saját domainneve van Bécsnek

Saját domainneve van Bécsnek

A világon elsőként az osztrák fővárosnak van saját domainneve. Az első .wien-re végződő honlapokat, a seestadt.wien-t és a smartcity-wien-t március elején mutatták be.

A legújabb földrajzi és közösségi top level domainek közül a világon elsőként a .wien-re végződő domainnév kezdte meg működését 2014. február 11-én. Az első .wien-re végződő honlapokat maga az osztrák főváros indította el, így már ezen a néven található meg Európa egyik legjelentősebb városfejlesztési projektje, a Seestadt Aspern (seestadt.wien), illetve a Smart City (smartcity.wien) projekt is.
„Bécs ezáltal még nagyobb figyelmet kap, ez egy óriási lehetőség a város mint márka és a bécsi gazdaság számára” – hangsúlyozta Christian Oxonitsch városi tanácsnok az első honlapok bemutatásakor.
A domain kezelésével és az új végződésű domainnevek értékesítésével a város a punkt.wien GmbH-t bízta meg, amely több fázisban hajtja végre a regisztrációt. 2014. április 30-ig a márkajoggal rendelkező cégek és szervezetek valamint magánszemélyek kérhetik a nevük bejegyzését. Ezt követően az olyan általános neveket értékesítik mint például a hotel.wien vagy a taxi.wien. Ha ugyanarra az internetcímre több kérelem is érkezik, elárverezik. A nyilvános regisztráció július közepétől indul, ekkor bármilyen szabadon választott domaint bejegyeznek – ha még nem létezik. A többlépcsős regisztrációval a visszaéléseket szeretnék elkerülni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).