Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2017. Június 06. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti:

Sértődöttségből ölhette meg kilenc áldozatát a Tver környéki gyilkos

Sértődöttségből ölhette meg kilenc áldozatát a Tver környéki gyilkos

Nem kínálták meg itallal, gúnyolódtak rajta, ezért gyilkolhatta meg kilenc áldozatát a kerttulajdonosok hétvégi összejövetelén a Tveri megyében található Redkino faluban Szergej Jegorov - közölték orosz sajtóforrások.

A 45 éves Jegorov munkanélküli volt és alkalmi villanyszerelésből tartotta fenn magát a falu kertészeti egyesületénél. Redkinóban, ahol az anyja dácsájában élt, iszákosként ismerték és kontár munkásnak tartották.

A kerttulajdonosok Tatyjana Arhipova, az egyesület volt elnöke unokájának születésnapját ünnepelték, ahová a már erősen ittas Jegorov hívatlanul állított be. A villanyszerelőt elzavarták a terített asztaltól és a társaság férfitagjai kilökdösték az utcára, majd megfenyegették, hogy nem szeretnék viszontlátni.

Jegorov a falubeliek elbeszélésére hivatkozó sajtóbeszámolók egyik változata szerint azon sértődhetett meg, hogy az egyesület új és régi elnöke összeszólalkozott miatta, az utóbbi kezdte el ugyanis foglalkoztatni az alkalmatlannak mondott villanyszerelőt. Egy másik változat szerint a férfi testalkatán gúnyolódtak és azt mondták, hogy ilyen adottságokkal sohasem szolgálhatott korábban a hadseregben, ahogy azt maga állította.

Jegorov hazahajtott a Szajga típusú vadászkarabélyáért és visszatért, hogy bosszút álljon.

Közben a társaság elhagyta Arhipova házát és egy másik portára tért be grillezni. Itt rontott rájuk Jegorov és bocsánatkérést követelt. Mivel ez nem történt meg, tüzet nyitott. Négy nőt és öt férfit ölt meg. Az áldozatok legfiatalabbika 34, a legidősebbike pedig 92 éves volt. Egy 21 éves lánynak sikerült a házban elrejtőzve megmenekülnie.

Az orosz Nyomozó Hatóság szerint az elkövető utolsó áldozatával, egy nővel azt követően végzett, hogy az megtagadta, hogy megássa a saját sírját.

A bíróság hétfőn elrendelte Jegorov letartóztatását és elmeorvosi vizsgálatát. A férfi korábban csak közlekedési kihágás miatt került összeütközésbe a törvénnyel.

Címkék: emberölés, gyilkos, orosz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik