Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Október 12. 08:58, szerda | Helyi
Forrás: TMKI

Sűrű füst lepte el a Vármegyeháza alagsorát október 10-én délelőtt

Sűrű füst lepte el a Vármegyeháza alagsorát október 10-én délelőtt

Szerencsére nem történt valódi tűz, egy úgynevezett légzőkészülékes gyakorlat miatt színházi füst lepte el a Vármegyeháza alatt légitámadások ellen kialakított óvóhelyet.

A gyakorlat célja egyrészt az volt, hogy az égő zárt terek megközelítésének szakmai szabályait tudják gyakorolni a tűzoltók. Másrészt Tolna megyében fiatal az állomány, és alacsony a beavatkozások száma, így - nem nagy számban ugyan, de - van olyan tűzoltó, aki éles helyzetben nem került még a maihoz hasonló szituációba, viszont ha arra kerül a sor, azonnal tudnia kell, miként kell helyesen cselekednie, ott már nincs idő mérlegelésre.

Az alagsorban a valódihoz teljesen hasonló körülményekkel találták szembe magukat a tűzoltók, a szervezők akadályokkal nehezítették a laikus számára még megfelelő látási viszonyok között is labirintushoz hasonló helyiségeket, ahol ezúttal egy gázpalackot kellett megtalálniuk és kihozniuk a pincéből. A gyakorlatot, ami egyébként rendkívüli felkészültséget és összehangolt munkát igényel a résztvevőktől, párosával teljesítették a tűzoltók. Vérnyomásukat és pulzusukat a feladat teljesítése előtt és azt követően is vizsgálta a mentőszolgálat munkatársa.

A mai nap különlegességét az adta, hogy a sajtó képviselői számára is lehetővé tettük - természetesen tűzoltói felügyelet mellett- a légzőkészülékes gyakorlaton történő részvételt. Akik éltek vele, nem mindennapi tapasztalatokkal és élményekkel gazdagodhattak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: