Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Január 31. 08:25, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Több a lemondás a szállodákban a koronavírus miatt

Több a lemondás a szállodákban a koronavírus miatt

Több kínai csaport lemondta szállásfoglalását a koronavírus miatt - mondta az M1 csatornának csütörtökön Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

A Híradóban elhangzott: hétfő óta sok a szállodai lemondás, mivel a kínai turistacsoportok lemondták útjaikat.

Flesch Tamás ugyanakkor hozzátette: nem csak kínaiak mondták le a szobákat; jó páran megijedhettek a vírustól a világban. Hozzátette: remélik, hogy ez a tendencia a következő hetekben nem fog folytatódni.

Dobos Tamás, a Hotel Parlament szállodaigazgató-helyettese az M1-nek elmondta: a szállodában gyakrabban fertőtlenítenek. A kollégák többször mosnak kezet, a recepciós pultban is elhelyeztek kézfertőtlenítőt és maszkokat is beszereztek - közölte.

A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a leghatékonyabb módja a koronavírus elleni védekezésnek a gyakori kézmosás. Bense Tamás háziorvos az M1-nek azt mondta, lehetőleg langyos, folyóvízzel és folyékony szappannal kell kezet mosni.

Ajánlott az alkoholos zsebben hordható fertőtlenítő is, amit útközben is lehet használni - tette hozzá.

A Híradóban az is elhangzott, hogy a repülőtéren is sűrűbben fertőtlenítenek, és aki kért védőmaszkot, kapott a munkához.

Az M1-en megismételték, Magyarországon továbbra sincs koronavírusos beteg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben