Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. December 16. 10:01, péntek | Helyi
Forrás: TMKI

Tolna megye felkészült a télre

Tolna megye felkészült a télre

Közös sajtótájékoztatót tartott dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott, és dr. Balázs Gábor tű. ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató, a bizottság katasztrófavédelmi elnökhelyettese.

A tájékoztató apropóját a Tolna Megyei Védelmi Bizottság legutóbbi ülése és a rendkívüli téli időjárási helyzetekre való felkészülési tevékenységről szóló beszámoló szolgáltatta.

Kormánymegbízott úr kiemelte a média képviselőinek szerepét a lakosság tájékoztatásában, valamint ismertette a bizottság ez évben végrehajtott feladatait, mind a honvédelmi, mind a katasztrófavédelmi feladatok tekintetében. A bizottsági ülés egyik kiemelt feladata volt a rendkívüli téli időjárási helyzetekre, a lehetséges eseményekre való felkészülésről szóló beszámoló megtárgyalása, valamint elfogadása. Az előterjesztő szervezetek - Rendőrség, Katasztrófavédelem, Országos Mentőszolgálat, Népegészségügyi Főosztály, Tolna megyében közutakat kezelők – beszámoltak felkészülési tevékenységükről, a rendelkezésre álló erőkről, eszközökről, eljárásrendjeikről. A beszámolót a bizottság egyhangúlag elfogadta.

Dr. Horváth Kálmán elmondta, hogy a megyei védelmi bizottság elsősorban koordináló szerepet lát el egy rendkívüli téli esemény kezelése esetén, a feladatok végrehajtását komoly szakmai szervezetek látják el. Tolna megye felkészült egy esetlegesen előforduló téli időjárási esemény kezelésére, mely elsősorban a közlekedésben és a lakosság ellátásában okozhat fennakadásokat. Ennek a felkészülési tevékenységnek a járási helyi védelmi bizottságok és az önkormányzatok is részesei voltak.

Dr. Balázs Gábor tű. ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója hangsúlyozta a lakosság felkészítésének fontosságát és egyben kérte az állampolgárokat, hogy tegyenek meg mindent a maguk és a környezetükben élők biztonsága érdekében. Az érintett szakmai szervezetek már felkészültek a rendkívüli események kezelésére, a bajbajutott személyek elhelyezése és a lakosság ellátása biztosított.

Hagyományteremtő szándékkal került megrendezésre egy kerekasztal beszélgetés a rendkívüli téli időjárási helyzetek kezelésében résztvevők részére, melyen a közút- és autópálya kezelők, a beavatkozó szervezetek, a MÁV és a DDKK, valamint az E-ON szakemberi vettek részt. Az informális beszélgetés témái voltak a Tolna megyében rendkívüli időjárás során érintett kiemelten veszélyes helyszínek és útszakaszok, a megelőzés lehetőségei, a szakmai szervezetek közötti információáramlás, egymás speciális szakmai eljárásrendjeinek megismerése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.