Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2023. Január 31. 15:55, kedd | PR
Forrás: (x)

Új év, új kezdet, új munkahely? Ezeket a kérdéseket tedd fel magadnak a munkahely váltás előtt!

Új év, új kezdet, új munkahely? Ezeket a kérdéseket tedd fel magadnak a munkahely váltás előtt!

Sokan kötik valamilyen dátumhoz, születésnaphoz vagy egy új esztendő kezdetéhez az életüket tudatosan érintő változásokat.

Sokan kezdenek az év első napján fogyókúrába vagy határozzák el, hogy kezükbe veszik a sorsukat és új munkát keresnek.

A Várpalotainfó nagy segítségére lehet azoknak, akik Várpalotán és környékén, Fejér vagy Veszprém megyében keresnek állást. A munkalehetőségek között böngészve azonban nem árt figyelmesnek lenni, hogy a számunkra lehető legmegfelelőbb állásra jelentkezzünk. Mielőtt belevetnénk magunkat a sűrűjébe, az alábbi kérdéseken érdemes elgondolkodni.

Milyen kérdéseket tegyél fel magadnak munkahelyváltás előtt

1. Miért akarok munkahelyet váltani?

Őszintén válaszoljunk magunknak erre a kérdésre. Vajon nem érezzük jól magunkat a jelenlegi helyen? Vagy csak szeretnénk valami újat kipróbálni? Ha nem tudjuk, hogy miért akarunk távozni, akkor azt sem fogjuk tudni eldönteni, hogy mit is szeretnénk igazán és hogy mi is legyen a következő lépés.

2. Milyen készségeket tudunk magunkkal vinni egy új munkakörbe?

Ezt sem árt alaposan átgondolni. Amikor egy munkáltató felvesz valakit, akkor olyasvalakit keres, aki képes a szükséges készségeket nyújtani. Térjünk vissza hát az alapokhoz és készítsünk egy listát, írjuk le, hogy mit is tudunk és olyan dolgokra is figyeljünk, amit a hobbink vagy más munkán kívüli tevékenység során sajátítottunk el.

3. Milyen tapasztalattal bírunk?

Ez a kérdés abban segít, hogy valamiképp a realitás talaján maradjunk, mert a készségek mellett bizony a legtöbb esetben szükség van a tapasztalatra is. A pályamódosítás azért valamiképp egy újraindulást is jelent, de ha van rá esélyünk, akkor miért ne vágnánk bele.

4. Az utolsó kérdés, amire választ kell keresnünk az, hogy milyen állásokra tekinthetünk reális lehetőségként?

Ha felmértük a készségeinket és tapasztalatainkat, akkor már nagyjából sejthetjük, hogy melyek azok az állások, amikre reálisan pályázhatunk. Ha pedig mindez megvan, akkor meg is kezdődhet az álláskeresés megtervezése és maga az álláskeresés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat